A gyilkos béke

Share
A 97 éve aláírt trianoni békediktátum Magyarországot a háborúban vesztes államok között is a leghátrányosabb helyzetbe hozta. A szomszédos államok javára területileg megcsonkította, 282 ezer négyzetkilométernyi területéből 93 ezer négyzetkilométert hagyott meg, lakossága pedig 18 millióról 7,6 millióra csökkent. Színmagyar lakosságú vidékeket csatoltak el, csaknem 5 millió magyar került kisebbségi létbe. Ez a döntés a nemzet létét is veszélybe sodorta.

A második világháborút lezáró párizsi béke hetven éve tovább rontotta a magyarság helyzetét. Megerősítette 1947-ben Trianont, az erőszak békéjét és súlyos jóvátételre köteleztek bennünket: 300 millió dollárt kellett fizetnünk a Szovjetuniónak (200), Jugoszláviának(70) és Csehszlovákiának(30).

A XXI. század elejének történései a magyarok számára kezdenek kísértetiesen hasonlítani az 1918-19 kommunista-liberális erőszakos és gyalázatos hatalomátvételhez. Soros György, a magyar származású amerikai tőzsdespekuláns most Trianon beteljesedésén dolgozik. A magyar szuverenitás teljes felszámolását szorgalmazza. Nemrégiben jelentette ki az európai válság kapcsán: kevesebb önállóság, több bevándorló.

Világosan kell látni, hogy Soros ellensége, rosszakarója Magyarországnak, minden eszközt bevet – civilszervezeteivel együtt -, hogy hazánkat tönkretegye.

Ehhez ott vannak a jól fizetett ,,félkatonai” szervezete,i a Lenin-Soros fiúk – ő ellenállási mozgalomnak, csoportoknak nevezi – akik erőszakos fellépéseikkel (Fidesz-székház megtámadása, Terror Háza Múzeum meggyalázása, Origó szerkesztőségének “meglátogatása”, szolgálatukat teljesítő rendőrök vegzálása stb.) nem másra készülnek, mint a demokratikusan megválasztott parlament szétzavarására, a kormány hatalmának megdöntésére, utcai zavargásokkal káosz előidézésére. Ősszel ezek a Soros-féle álcivilszervezetek – különböző nyilatkozataik alapján – újabb intézményeket, középületeket készülnek elfoglalni.

Összegezve: Soros György korunk Kun Bélája, Lukács Györgye, Jászi Oszkárja, Károlyi Mihálya.

Amíg ők, Károlyi Mihály és a baloldali radikális Jászi Oszkár 1920 után a Népszövetségnél jelentették fel mondvacsinált ügyekkel a megcsonkított Magyarországot, a cseh Edvard Benest biztatták, hogy fegyveres intervencióval akadályozza meg Horthy rendteremtését, államépítését, addig Soros és a magyar baloldal az Európai Uniót és annak vezetőit próbálják az ország kormánya ellen hangolni.

Orbán Viktor nemes egyszerűséggel Soros brüsszeli nyilatkozatát így értékelte:”ez egy hadüzenet, efelől sok kétségünk ne legyen”.

Tehát nem sok jóra számíthatunk.

Sajnos mindig akadnak magukat magyarnak tartók, akik hazánk elveszejtésén dolgoznak. Most az MSZP, a Demokratikus Koalíció és több kisebb balliberális párt jelentkezett az árulásra, a quisling szerepre, Botka Lászlóval, Molnár Gyulával és Gyurcsány Ferenccel az élen. Jól látta Bajcsy-Zsilinszky Endre 1940 júniusában, a közelgő náci nyomás idejében, amikor ezt írta Helyünk és sorsunk Európában című tanulmány kötetében:  “… a magyar célokon egyszerűen nem lehet változtatni. Ezért minden magyar korszak annyit ér, amennyire hű marad az árpádi és Szent István-i örökséghez… A lényeg mindig  a magyar hivatás, önállóság, függetlenség megmentése vagy visszaszerzése volt”.

Most is erről van szó. A huszonhét éve megszerzett szuverenitásunkat akarják ismét elvenni. Most még nem fegyverekkel, hanem ármánykodással, hazugságokkal, lejáratással, kemény pénzügyi befolyással, belső ellenségek lefizetésével. Éppen ezért nem szabad elfelejteni  az 1920. június 4-én ránk erőltetett gyilkos békediktátumot, amely a több mint ezer éves államiságunk felszámolását célozta meg. Megint Bajcsy -Zsilinszky Endrét kell idéznem, aki a II. világháború elején – akkor Magyarország még a béke szigetének számított – így látta a magyarság helyzetét: “Az európai és világesemények legfeljebb jobb vagy rosszabb kompromisszumokra szoríthatnak bennünket… Szuverén nép a magyar, a szó legfönségesebb értelmében. Nem született segédnépi szerepre, mások kiszolgálására”.

Ezt már egy párszor megmutattuk a világnak, legutóbb 1848-49-ben és 1956-ban.

Ha ehhez a küzdelemhez nem csatlakozik a magyar baloldal, s a balliberálisok – amely már régen nem bal s nem szabadelvű -, nem áll a népe mellé, akkor nem maradnak részei többé a nemzetnek. Akkor ők is Magyarország megsemmisítésén dolgoznak. Ezt nem árt tudni azoknak, akik áhítattal isszák Botkáék, Gyurcsányék és az újgonoszok szavait. Nem lenne jó abban a világban élni, amit Áprily Lajos érzett a trianoni békeparancs idejében, A legyőzöttek strófája írásakor:

Múltunk gonosz volt, életünk pogány,
rabsors ma sorsunk s mégsem átkozom:
jó, hogy nem ültem győztes-lakomán
s hogy egy legázolt néphez tartozom.

Share

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Szögesdrót

Az ember nem változtathat a természetén, kommunista kutyából sem lesz demokratikus szalonna. Megmarad kommunistának és …

2 hozzászólás

  1. Kimeríti a közösség elleni izgatást,a berele kohn utódainak a léte.

  2. Amint elvárhatjuk tőlük egy ÁVÓs pufajkás munkásőr sorozatgyilkos műveletlen és aljas.

    Rómában az egyik konzul saját fiait kivégeztette mert Róma ellen merészeltek fellépni a punok oldalán.
    Ez volt a római erkölcs.

    Teljesen mellékes hogy ki ellen szervezkedtek , ki volt akkor hatalmon: Róma ellen szervezkedtek ezért megérdemelték a legszigorúbb büntetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.