A feje tetejére állított kémia

Mire képes a magyar nyelv? Hajlékonyságra, változásra, valódi metamorfózisokra, ugyanakkor védekezésre is az öröksége megtartása érdekében. Most éppen a szocialisták fordították ki nagy igyekezetükben a magyar nyelvet. Először a párbeszédes Karácsony Gergely kezdett el spekulálni azon, hogy szerinte jobban működik a kémia az MSZP és a Párbeszéd között, mint azt korábban remélni merte volna. Kacérkodása nem maradt válasz nélkül, Molnár Gyula, az MSZP elnöke, aki a párt hétvégi kongresszusán, amikor hivatalossá vált Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltsége, ezt mondta: „kezd köztünk kialakulni a kémia”.

Érdekes, nem? Eddig úgy tudtam, hogy csak szerelmesek, két ember között alakulhat ki egyfajta lelki, érzelmi kapcsolat. De hogy pártok és közösségek között jöjjön létre ilyen gyorsan a kémia, ezt nem gondoltam volna.

Persze ez láthatóan nem is igaz, hisz abszolút nincs egység (kémia) ügyben a szocialisták között.

Az MSZP kongresszusának csaknem egynegyede nem szavazta meg a közös országos listát a Párbeszéddel. Inkább a széthúzás, a repedezés látszik a szövetségben. Több vezető szocialista úgy látta, hogy vállalhatatlan a folytatás. Nem véletlenül lépett ki a pártból a megalázott gyöngyösi polgármester, Hiesz György, aki harminc éve hűséges tagja az MSZP-nek. Visszautasította és nettó hazugságnak nevezte azt a szocialisták által terjesztett hírt, hogy ő régóta fontolgatja a visszavonulást. A nagy kavarodásban nem lehet tudni ki lép a helyére.

Vállalhatatlan folytatásról beszélt Bárándy Gergely is, amikor kijelentette, nem kíván indulni az áprilisi választáson és lemondott párttisztségeiről is. A „nagy öregek” is hallgatnak (Lendvay Ildikó, Kovács László), mert érzik, hogy az MSZP elvesztette vonzerejét, és lassan a pártjukból teljesen libsi párt lesz, csak sokkal rosszabb kiadásban, mint az SZDSZ.

Ott még az ész, a tudás, a műveltség, a gondolkodás egyben volt, még ha sokat is ártottak az országnak.

Ennek az új alakulatnak, ahogyan Karácsony Gergely fogalmaz, a piros-zöldnek együtthatása lesz, ám ez inkább keveredés, aminek se íze, se szaga nem lesz. A jövőképe egyértelmű: kiszolgáltatott pártja lesz az idegen akaratnak, amit Soros Györgynek hívnak.

A Fidesz politikusai is úgy látják, hogy Karácsony Gergely valójában Soros miniszterelnök-jelöltje.

Az ultraliberálisok bukásával 2010-ben még azt hittük, hogy soha nem térnek vissza. Rosszul kalkuláltunk. Újra itt vannak, csak más arccal, más köntösben. Szándékuk ugyanaz, mint az SZDSZ-nek a kezdetektől fogva: eladósítani az országot, eladni mindent, ami stratégiai érték és magyar, visszatérni az IMF kebelébe, sok kölcsönt felvenni, növelni a szegények számát, újra segélyektől akarják függővé tenni a társadalom egy részét, felszámolnák a munkaközpontúságot és végül lebontanák a kerítést, megszüntetnék a határőrizetet és Magyarországra zúdítanák a migránsok millióit.

Na, ezt a történetet Soros és társai vezényelnék, nem az MSZP és Karácsony Gergely.

Mindenki tudja, hogy a sokszor pártot és véleményt cserélő Karácsony, a miniszterelnök-jelölt már nem a maga ura, hanem tanácsadó testülete, a Soros Alapítvány egykori munkatársai diktálnak a volt uniós biztos, Andor László vezetésével.

Így állunk most. Az MSZP kongresszusa óta és a Párbeszéddel közös lista meghirdetésével sértett, megbántott és elégedetlen emberek tömegei néznek a választás elé. Az már hab a tortán, hogy a halkszavú Fodor Gábor, a Liberális Párt elnöke még sorszámot sem kapott a listán. Megelőzte őt a liberális Bősz Anett, akiről keveset tud a közvélemény.

Mindenesetre érdekes, hogy a liberálissá váló MSZP-nek miért nem kellett Fodor? Aztán érdekes az is, hogy a viszonylag karakteres szocialisták miért adták oda jövőjüket egy olyan párt, a Párbeszéd elnökének kezébe, amelynek támogatottsága az 1 százalékot is alig éri el. Az MSZP, Molnár Gyulával az élén, miért áldozta fel magát a liberalizmus és a multinacionális pénzvilág oltárán?

Azt hiszik, hogy az a bűnös, MSZMP-s múlt is el fog tűnni? Könnyen lehet, hogy más fog eltűnni.

Eltűnik végleg az 1918 óta fel-felbukkanó bolsevista ámokfutás, amely nemzetünknek felbecsülhetetlen károkat okozott. S addig? Addig nekünk itt marad az objektív és mélyen demokrata Gyurcsány Ferenc, aki hatalomra kerülése esetén ezt üzente: „Az Orbán-kormány tagjai és családjaik börtönbe kerülnek!” Milyen jogállami is ez a szándék… Mintha bíróságok nem is léteznének. Azokat kikerüli? S parancsba adja, hogy mit szeretne? Pedig nekik köszönheti, hogy ő nincs még börtönben.

De ne játsszunk a szavakkal. Ez a balliberális, orbánfóbiás, hatalommániás üvöltözés, a magyar társadalom millióinak újbóli kirekesztésével sehová nem vezet. Illetve van egy út, amit így hívnak: önfelszámolás, megsemmisülés.

Apropó Juhász Péter, az Együtt elnöke éppen abba az irányba halad.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Középút pedig nincs

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje óriási tévedésben van. Európai politikai térképen ma …

6 hozzászólás

 1. Gáspár Anett

  “szerinte jobban működik a kémia az MSZP és a Párbeszéd között, mint azt korábban remélni merte volna”

  Gyurcsány, a lilába játszó dongó légy nem úgy gondolja.
  Bele is köpött a karácsonyi levesbe, hogy azt mondja:

  “(…)aki abban reménykedett, hogy “Karigeri” csak rájátszik a cuki plakátfiú imidzsére, de a hétköznapokban azért “van vér a pucájában”, azok csalódni fognak megnézve a műsort.

  A bántó mamlaszság, az egészséges határozottság teljes hiánya oly szervesen része Karácsony karakterének, hogy azt képtelenség lenne ilyen hitelesen megjátszani – vagy ha igen, az minimum Golden Globe-ot érdemel.

  A műsorból kiderül: Karácsonyt játszi könnyedséggel átverné egy piaci hiéna, ugyanis mindent megvesz az első bódénál, sem az árakat, sem a minőséget nem ellenőrzi.”
  http://nyugatifeny.blog.hu/2018/02/01/karacsony_gergot_bevittek_az_emberek_koze_ami_ezutan_tortent_arra_senki_nem_szamitott_video

  Hehe! 😀

 2. Gáspár Anett

  A nagycápák megeszik a kis cuki cápákat. Ezt karigeri nem tudta? 😉

 3. Igen igen latszik messzirol hogy tulajdonkeppen csak a hatalomert folyik a harc
  Szini jateknak nem hiteles, igencsak fordulatokban bovelkedik …milyen ” hizelgo(gogos)” modorban nyalatkozott Karacsony GERGELY …hogy utana a partok vattaemberei magyarazgattak a SzentBeszedet.
  !!!HOGY EGY MEDERBEN MARADJANAK…

  A TAKTIKA LATSZIK STRATEGIA CSAK EGY EGY PARTNAL… MIRE VANNAK A SZAGERTOK??? TESSEKMONDANI???

 4. Soros balliberális söpredékeit összehordta a szél .

 5. Csurka István már az 1990-es évek elején is leirta, ki az a Soros György.
  Megkapta érte az antiszemita és egyéb jelzőket, sőt billogként próbálták rásütni azokat.
  Sőt a gumigerincü debreceni tanár (?), kisszerü iróember még megalkotta a “komplett náci alapvetés”-t mint általa szabadalmaztatott politikai és erkölcsi furkósbotot.
  A baj az,hogy közel 30 év mult el, de közben Csurka Istvánon kívül nem merte senki nyilvánosan felvetni, hogy Nyitott Társadalom egy ideológiai maszlag, ennek leple alatt politikai befolyásszerzés, a fiatalok agymosása,s egy olyan multikulturális társadalom felépitése folyik, ahol a beteg agyu filantróp és janicsárjai döntenek el mindent.
  Megszünik a nemzeti szuverenitás, eltünik a magyar kultúra, identitás,és a pénzszivattyu állandó üzemmódban
  müködik.
  Ma már a “király”meztelen, elég pocsék látvány, de az agóniája még nem ért véget, pénze kiapadhatatlan.
  Telik belőle S.G.Lajos kisgömböc, az új hódmezővásárhelyi “hangrögzitőmániás”polgármester(S.Alex bábja), széltyuk, klf.hiperfüggetlen ujságirók megvételére, csupa “hasznos” politikamentes NGO müködtetésére,
  a “demokratikus” ellenzék fenyegetőző köztársasági elnökjelöltjének eltartására stb.
  Gyakorlatilag egy semmirekellő parazita réteget tart el,az általuk okozott szellemi kártétel óriási.
  Ugyanazt a forgatókönyvet próbálják itt megvalósitani, amely Ukrajnában sikeres volt, de mi maradt ott utána:
  gazdasági és politikai káosz, nyomor, a fasiszta szélsőségek újjáéledése.
  Ha ezeket a degenerált kitartottakat látom mint:G.Marcika,J. mint Joint Asszonysimogató Péter,
  D.man gyerünk lopni Tahó, Sz.vári arturó V.,megborzongok.
  Ezért nevezte őket találó módon egy ballib médiamunkás “tarkabarka csőcselék”-nek.
  Az un.demokratikus ellenzék lejárt szavatosságu politikusainak pozicióba kerülése esetén ez a csőcselék tagjai rosszabbak lennének, mint kádár apró dögei.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük