A kutya…

Szegény kutyák! Ha tudnák, hányféleképpen folytathatnám ezt a szót, mondatot, hiszen a magyar nyelv gazdag a szólásokban, ami a kutyákkal kapcsolatos: a kutyafáját, a kutyaúristenit, kutyahideg van, a kutya ugat, a karaván halad, a kutyából nem lesz szalonna, és még vagy száz ilyen mondásunk van. Most Bródy János zenész mondott nagyot egy Heti Válaszban készült páros interjúban, ami a migrációról, a bevándorlásról is szólt. Ime: „Nem leszünk bevándorló ország. A kutya nem akar ide jönni. Cserébe kivándorló ország lettünk, ami viszont baj.” Szörényi Levente sem hagyta annyiban: „Mégsem látom, hogy olyan sok cukrászdát nyitottunk volna Bécsben”

Hát igen. Ilyenek vagyunk, kétfélék, többfélék. S ez talán nem is olyan nagy baj. A probléma akkor kezdődik, amikor a más véleménnyel, a mássággal ártanak Magyarországnak.

Az említett esetben: tragédia lenne, ha bevándorló ország lennénk.

Ha a tízmilliónyi magyarság etnikai összetételét a többszázezres, vagy akár több milliós afrikai, ázsiai tömeg megbontaná, szétzilálná az ország hagyományát, összezavarná a történelmét, vallását, az ezeréves keresztény hitet és  kisebbségbe kerülne saját hazájában a magyar nyelv. Közönségesen nem igaz, hogy ha hagynánk – ha nem lenne kerítés, határzár –, akkor a kutya nem jönne ide. De még mennyien jönnének ide!

Mindig is célország voltunk és vagyunk. Különböző népeknek már másfélezer év óta fáj a foguk a Kárpát-medencére, az egész térség feletti uralomra. A besenyők, a német fejedelmek, a német királyok és császárok, osztrák hercegek, tatárok, törökök, Habsburgok, szlávok, oroszok, szovjetek, románok, szerbek, horvátok mind-mind a magyarok helyére törekedtek, ácsingóztak.

Hogy még mindig miénk az ősi föld egyharmada a folyamatos nyomás, hódítás, cselszövés, pénzügyi manőver ellenére, az köszönhető a magyar vitézségnek, a bátorságnak, a furfangnak, a bölcsességnek, a hitnek és a hazaszeretetnek.

Ezért, aki azt mondja, hogy senkinek nem kell Magyarország (nem kell az Alföld, Békés, Szatmár, a Dunántúl, a Balaton, a Mátra, a Bükk, a Hortobágy, Tokaj, Zemplén és számtalan ősi kultúrát hordozó tájegységünk, hogy nem kellenek a vizeink, az ezer számra földből felbugyogó gyógyforrásaink), az hazudik, az valótlanságokat állít.

Ellenkezőleg! Ugrásra készen állnak különböző népek, népcsoportok, politikai-pénzügyi erők, hogy helyünkbe üljenek, hiszen mi sem lenne üdvözítőbb számunkra, ha egy kész országot vehetnének birtokba.

Ha hagynánk!

Nem akartuk, de ezt tették a trianoni békediktátum után. Jól „felszerelt”, közlekedésileg, iparilag modern, kulturálisan felbecsülhetetlen értékű országrészeket kaptak a románok, a csehek, a szlovákok, a szerbek, a horvátok, a szlovének, az osztrákok és később a szovjetek is. A kérdés csak az, hogy aki ilyet állít, hogy nem jönne ide a kutya se, az vajon miért teszi? El akar altatni bennünket, vagy csak egyszerűen hülyének nézi a magyarokat?

Sajnos egyfolytában, éberen kell őrködnünk a még megmaradt hazánk függetlenségéért. A magyarság elleni támadások nem hagytak alább külföldről és belföldről egyaránt. Az igazi mételyt azok okozzák, akik belülről próbálják megosztani és bizonytalanná tenni a magyar társadalmat. Akik szét akarják verni a magyarság önbizalmát, az identitás tudatát.

Ennek számtalan formája van.

Például, amikor a belvárosi értelmiség egy része leminősíti, lenézi honfitársait. Kéri László, az egyik legkérlelhetetlenebb ellendrukkere a jobboldali kormányzásnak –valamikor a Fidesszel együtt gondolkodott –, a 168 órának nemrégiben a többi között azt nyilatkozta, hogy:

A magyar nép a giccseken nőtt fel… a lakosság több mint nyolcvan százaléka nem tud más nyelven beszélni. Így bármit el lehet vele hitetni, főleg azt, hogy a külvilág amúgy is ellenséges a magyarral… Orbán szereti a Ludas-Matyi mitológiát: háromszor verjük vissza az IMF-et vagy Brüsszelt… meg vagyunk győződve a hősök igazságáról, amely hitalapú kulturális kód, a magyar nép ezeken a giccseken nőtt fel.”

Magyarán Kéri hülyének nézi a magyar népet és műveletlennek.

Kérinek giccs Fazekas Mihály Ludas Matyija és feltehetően giccs a hun-magyar legenda és minden, ami nép száján forgott az évszázadok alatt. S azt akarja elhitetni, hogy a külvilág pártpolitikai alapon nem ellenséges Magyarországgal.  Az érdekes az, hogy a félig-meddig eszmetársa Spiró György pont az ellenkezőjét állítja ugyanabban a folyóiratban a „buta” népről:

„(…) a hetvenes években egy kiváló ellenzéki barátom arról próbált meggyőzni, hogy csak az értelmiségi tudja, mi van az országban. Azt feleltem: mindenki tudja, a segédmunkás is, legfeljebb nem képes egzakt módon megfogalmazni. Szerintem az értelmiségi tudja a legkevésbé, mi folyik, mert a saját szűkös világában él, és fogalma sem lehet, mi történik azon túl.”

Hát ez az! Addig, amíg ezt a fajta értelmiségit nem érdekli népe sorsa, nem érdekli, hogy mi történik Magyarországgal, nem érdekli az sem, hogy lesz-e több magyar vagy sem, nem érdekli a család, nem törődik azzal sem, hogy a külhoni magyarok egy nemzetet képeznek az anyaországgal, és azon dolgozik, hogy ellepjék hazánkat a migránsok milliói egy hamis szolidaritási eszme alapján, akkor nem kell azon csodálkozni, hogy a véleményüket sokszor  számba se veszik.

Mert, amit mondanak, már a kutyát sem érdekli.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Maroknyi föld

Sietek kijelenteni, hogy ezt a címet nem én adtam, hanem Pilhál Gyuri, aki nemrég jelentette …

10 hozzászólás

 1. Mindent Tudni Akarok

  A Napnál is világosabb, hogy az évszázadok alatt bevándorolt, betelepített
  kisebbségek közül az egyik a mielőbbi pusztulásunkat akarja, de nagyon.
  Lassan itt az ideje nevén nevezni az ellenségeinket.

 2. Magyarország mindig is bevándorló ország volt. Királyaink, hadvezéreink, íróink, tudósaink, művészeink nagy része nem magyar etnikumú volt, mégis itt éltek, dolgoztak és haltak meg. Bevándorlók nélkül semmik lennénk.

 3. Ezek a Soros ,Bródy,Kéri ,Spiró ,…. stb. összes jött-ment elhazudja ,hogy a Románjaik egész a Tiszáig akartak nagy Romániát.

 4. Ez a sok senkihazi azert sirja vissza a komcsikat, mert ott ök voltak A VALAKIK, akkor is ha semmit se csinaltak, meg konkurencia sem volt, csak kapcsolatok meg ismerettesegek.
  Most Schulzban meg Junckerban elvtarsat , vezert latnak, raismernek a fajtajukra többezer kilometerröl is.
  Van egy nagyon szar hirem ! Ezeknek meszeltek ott ( KOMMUNISTA !!! ) nyugaton !
  Ha nem fordulnak 180 fokot, a nep kicsinalja öket, ez biztos.

 5. Nagyon jó cikk, és mélyen igaz!

 6. Ráadásul pont most akarják a felső korlát nélküli betelepítési kvótákat végrehajtani, ami azt jelenti, hogy akár akarnak idejönni, akár nem, itt lesznek.

 7. Trianon teljesen megérdemelt döntés volt. Ausztria-Magyarország elvesztette az 1. világháborút és az országban élő kisebbségek nem akartak tovább jogfosztott alattvalóként élni. Erdélyben pedig már a világháború előtt több román élt mint magyar…

 8. Kéri is csak egy nyelven tud beszélni, a krónikus és sértett frusztráltság nyelvén.Tragikomikus,hogy már olyan sokszor leégette magát és még mindig házhoz megy a pofonért.Szerencsétlen vén ember,de nevetséges és nem sajnálatraméltó.

 9. Soros Görgy

  Trianont is én találtam ki, hogy térdre kényszerítsem a rebellis magyarokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük