Beintések!

A Demokratikus Koalíció, a Modern Magyarország Mozgalom és az Együtt-Külön-PM közös plakáton üzen a kvótaellenes népszavazásnak, az emberek szabad vélemény nyilvánításának, a többségnek: egy feltartott középső ujjal. Ahogyan az ideges autósok szoktak üzenni egymásnak vezetés közben. A kislétszámú, ballibsi szatellitpártoknak a múlt hét végén, a népszavazási kampányuk hivatalos nyitányán ezt a kifinomult közös álláspontot sikerült megfogalmazniuk, mint közösen követetett politikai programot. És mint közös szellemi terméket. Magyarán: „Tojok rád, sz..k rád, Magyarország!”.

Ezt eddig is tudtuk, eddig is észleltük. Bokros Lajos pénzügyminiszter korában sem hallották meg az egyetemisták, az emberek tiltakozását az elhíresült Bokros-csomag bevezetésekor. A szocialista miniszter keményen megnyirbálta a szociális költségvetést, s mivel utólag az Alkotmánybíróság a csomag e részét megsemmisítette, értelmetlenül is. Az államháztartás negatív mérleggel zárta a megszorításokat, tehát haszna nem volt, csak időlegesen lehetetlenített el sok százezer családot.

De ugyanilyen érzéketlen volt Gyurcsány Ferenc is, amikor felvette az IMF-től a sok milliárdos kölcsönt és ezzel egyidőben, a televízión keresztül  tájékoztatta a lakosságot, hogy a világgazdasági válság miatt jönnek a megszorítások és azok bizony fájni fognak. S ezt mélyen a szemünkbe nézve közölte és megértést várt. A nadrágszíjat nem magán és eszmetársai gatyáján húzta meg, hanem mindannyiunkén. Fájt is, főként a devizahiteleseknek. Bele is rokkantak jónéhányan, ugyanakkor a csődöt és azzal együtt az ő kényszerű távozását nem tudta elkerülni.

De hagyjuk a múltat. Ők újra a jelen meghatározó szereplői szeretnének lenni, érdemes nekünk is így vizsgálnunk őket.

gyurcsanykvota

Most, az október 2-ai bevándorlásellenes népszavazásra utalva erre buzdítja Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke híveit: „Maradj otthon, Maradj Európában!”. Micsoda hazug és aljas megfogalmazás. Mintha mi nem lennénk otthon Európában több mint ezer éve és egy kormányzati döntésen vagy egy népszavazáson múlna a helyünk. Ráadásul Európáról se igen beszélhetnénk, ha mi nem vagyunk ezer évig a Nyugat védőbástyája, de legalábbis ütközőzónája a keletről támadó mongol, török, tatár és orosz erők ellenében. Ezer éven át mi szenvedtünk el mindent, ami Nyugat felé irányult Keletről, hogy ők közben (viszonylag) békésen gazdagodhassanak, fejlődhessenek, más népeket kirabolhassanak, rabszolgasorba vethessenek, mert tudták, hogy mi tartjuk a hátukat, nem kell két fronton és az életükért harcolni. Ez a sors nekünk jutott. Hálát nem várunk, de tiszteletet igen.

Miről beszél tehát e szerencsétlen ember, a volt miniszterelnök? Ki akar Európából, az európaiságból kivonulni? Pontosan az európai létünket kell megvédenünk a NEM-ekkel a népszavazáson. Amelynek végeredménye nemcsak nekünk lesz fontos, hanem az európaiaknak is. Példát kell mutatnunk arról, miként védhetjük meg Európát, Magyarországot a népvándorlás millióitól.

A másik plakát, a Bokros-féle mutogatás ezt üzeni: ,,Hülye kérdésre ez a válasz, aljas kérdésre pedig nincs válasz!” Sokan ezt már másként látják. A plakát és tervezőinek sugallata az aljas. Nem mást feltételez, mint hogy a hazájáért, európaiságáért aggódó választó rasszista, faj-és idegengyűlölő.

Elég volt a lejáratásból itthon és külföldön egyaránt. Ez a népszavazás mindenképpen ügydöntő van, ha a döntő többség észnél lesz. Nem csak Brüsszelnek üzenhetünk, de a magyarellenes balliberálisoknak is jól beinthetünk.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Megszállás, avagy Húsvét fegyverben

Húsvéthétfőn a budakeszi makkosmáriai búcsújáróhelyen jártam. Időről időre megkeresem ezt a helyet, szeretem a barokk …

3 hozzászólás

  1. A hülyéket hiába is kérdezzük. Beintenek.

  2. Stefka megint hazudik, de ebben semmi meglepő nincs, már hozzászoktunk.
    Orbán folyton az Uniót ekézi, Brüsszelezik, tehát nem indokolatlan a demokratikus oldal félelme.
    Azt írja ez a szenilis vénember, hogy ” A szocialista miniszter keményen megnyirbálta a szociális költségvetést”
    Akkor Orbán mit csinált? Minden szociális juttatást megszüntetett, nincs munkanélküli segély, megadóztatja a minimálbért. Azt is írja ez a demens vénember, hogy “érzéketlen volt Gyurcsány Ferenc is, amikor felvette az IMF-től a sok milliárdos kölcsönt” Az olcsó hitelt, a világgazdasági válság idején. Orbán mit csinált? Elvette az emberek magánnyugdíj megtakarítását 3 ezer milliárd forint értékben. Szintén ez az alak írja azt is, hogy ” Fájt is, főként a devizahiteleseknek.” 2010-ig nem fájt nekik. Utána fájt az a devizahitel, amit Orbán első uralkodása idején vezettek be.

  3. Lám,hiába kérdezzük ezeket. Hazudnak,de ebben semmi meglepő nincs.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.