Ők kevesen, akik úgy gondolják, hogy Magyarország számolatlanul, tízezrével engedje be az afrikai, ázsiai és ki tudja honnan érkező menekülteket. Ők az úgynevezett baloldal képviselői. Valljuk be, a baloldaltól a magyarországi hatalommegragadási kísérletei során soha nem volt idegen a rongálás, a pusztítás, a gyűlöletkeltés és az ellenség keresése.

Pitiánerek

Ők kevesen, akik úgy gondolják, hogy Magyarország számolatlanul, tízezrével engedje be az afrikai, ázsiai és ki tudja honnan érkező menekülteket. Ők az úgynevezett baloldal képviselői. Valljuk be, a baloldaltól a magyarországi hatalommegragadási kísérletei során soha nem volt idegen a rongálás, a pusztítás, a gyűlöletkeltés és az ellenség keresése.

Most nem a Fidesz Lendvay utcai székházának ablakait törik be, most nem egyetemek előadótermeit foglalják el  -nagy szeméthalmot hagyva maguk után -, most nem a gipszből öntött Orbán szobrot döntik le és a fejét focilabdának használva rugdossák az utcán, nem hidat foglalnak és közintézményeket, nem utakat zárnak le törvénytelenül. Szegényes fantáziájuk ezúttal a plakátrongálás felé fordult. Azok ellen a kormányzati plakátok ellen fordulnak, amelyek párbeszédre, véleménynyilvánításra ösztönzik az embereket, hogy legyen döntési joguk a magyaroknak a bevándorlásról, a bevándorlókról, az úgynevezett menekültekről és a terrorizmus visszaszorításáról.

Ők, kevesen – a Ha-Há-soktól a mindenfajta kis mozgalmakig -, akik úgy gondolják, hogy Magyarország számolatlanul, tízezrével engedje be az afrikai, ázsiai és ki tudja honnan érkező menekülteket, ők a baloldal, avagy az úgynevezett baloldal képviselői. Szerintük – jelen esetben az Együtt aktivistái szerint – Magyarországnak nincs joga eldönteni, hogy kit enged be területére, kit támogat, kit tart el sok pénzért, kinek ad munkát, otthont, természetesen a hazai munkát keresők hátrányára.

Ahogyan néztem a televízió képernyőjén a nyilatkozó fiatalembereket, magát Szigetvári Viktort – aki személyesen is plakátszaggató –. az Együtt ügyvezető társelnökét, aki támogatja a plakát rongálókat, plakát átfestőket minden jogi-, politikai eszközzel, pénzzel, fegyverrel, paripával, nos nem jöttem rá, hogy mit akarnak ezek az emberek? Nem értik a demokráciát vagy meg sem akarják érteni, hogy fontos kérdésben, akár az utca emberét is meg lehet kérdezni? Mi a problémájuk? Üljön Magyarország ölbe tett kézzel és várja meg, hogy néhány éven belül többen beszéljenek idegen nyelven, mint magyarul? Nem érzik a veszélyt? Vagy multikultúrájuk ezt a világot diktálja? Netán valahonnan, külföldről vagy mit tudom én pénzt kapnak. S nem is keveset? Néhány garasért, idegen érdekekért eladják a lelküket?

Bele sem gondolnak abba, hogy akár még a nyáron félmillió afrikai illegális bevándorló özönli el Európát. Közben valószínűleg azt sem tudják, hogy valaha Magyarországhoz tartozott Sepsiszentgyörgy, Siklód, Homoród, Kézdivásárhely, Csütörtökhely, Lőcse, Csáktornya, Szabadka, Felsőőr és a több ezer magyar anyanyelvű város és falu. Mit tudnak ezek az identitás zavaros, kozmopolitizmusuk álarca mögé rejtőzködök a Békés megyei zsíros fekete termőföldről, a gyulai kolbászról, a pécsi székesegyházról, a szegedi Dóm- térről, Klebelsberg Kunóról, a bajai halászléről, a kecskeméti barackról, a vizsolyi bibliáról, Sopronról, a hűség városáról és a szintén több ezer magyarországi falú, város lakosainak életéről. Mit szeretnének ezek az emberek? Rombolást, pusztítást, gyűlölködést, nyomort? A plakát letépéseket, a pusztítást természetesen támogatja a füveseket, a drogozókat pátyolgató Juhász Péter, a másik Együtt elnök, de szolidaritását fejezte ki a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc, az MSZP is polgári engedetlenségre buzdít, aztán majd jönnek a többiek a többi balos, a többi liberális pártocskák.

Mi is a baj ezekkel a nemzeti konzultációs plakátokkal? Hiszen a szövegük, normális és európai: ,,Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat! Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod törvényeinket! Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” S ez a szöveg mitől borzasztó? Az Európai Unió legtöbb állama – Dánia, Nagy-Britannia, Ausztria, Szlovákia, Franciaország, Csehország – szigorú intézkedésekkel akarja vissza szorítani a menekült áradatot.

Valljuk be, a baloldaltól, magyarországi története folyamán a hatalommegragadás közben soha nem volt idegen a rongálás, a pusztítás, a gyűlöletkeltés, az ellenség keresése – osztályellenség -, más tulajdonának elvétele, a hatalom erőszakos megszerzése – mindig külföldi segítséggel -, amely a végén gyilkosságokba, kivégzésekbe torkollott. Ideje lenne tudomásul venni, és elvetni azt a liberális tételt, miszerint csak az idegen szép. Bocsika, nemcsak az idegen szép, hanem a magyar is szép: a magyar nyelv, a magyar kultúra, a magyar építészet, a magyar föld, a magyar táj és uram bocsá… a magyar ember, különösen a magyar nők szépek. Talán innen kellene elindulni és kevesebb haszontalan, értelmetlen, célt vesztett cselekvés lenne hazánkban, mint például a több százezer forintba kerülő plakátok megrongálása. Egyébként engem igazából ez nem is érdekel, ki mit csinált. Mindig is viszolyogtam, ha valahol a rombolás volt a cél. Ezt a tehetetlenség eszközének véltem. Ma is az. De lelkük rajta.

Ez nem polgári engedetlenség. Ehhez nem kell bátorság. Ahhoz kellett bátorság, amikor az 1956-os levert forradalom és szabadságharc után a falra kerülő kádári, kommunista plakátokat letépték a fiatalok, mint például ilyen felirat miatt: ,,vesszenek a sötétben bujkáló ellenforradalmárok”, “az október 23-i ,,békés tüntetést követte a fegyveres ellenforradalmi lázadás”, “fasiszta, reakciós elemek megkísérelték megdönteni a népi demokráciát s visszaállítani a kapitalista rendszert”. 

Na ehhez a plakát letépéshez vagy új plakátok felragasztásához kellett bátorság. Emiatt nem rendőri figyelmeztetés, szabálysértési eljárás indult, hanem súlyos börtön büntetés, akár halál is járt. Azok a fiatalok akkor Magyarországért, a hazájukért tették, amit tettek. Hazájuk érdeke volt számukra a fontos. Rongálók, provokátorok, számotokra számít valamit a magyar érdek? Javasolom tessék a mostani helyett valami mást kitalálni! Akár lehetne valódi ellenzékként viselkedni, valódi programokkal, elképzelésekkel. Addig ezek a próbálkozások, csak pitiáner szösszenetek maradnak meg az emlékezetben, a magyar történetírásban.

Fotó: kettosmerce.blog.hu

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Megszállás, avagy Húsvét fegyverben

Húsvéthétfőn a budakeszi makkosmáriai búcsújáróhelyen jártam. Időről időre megkeresem ezt a helyet, szeretem a barokk …

15 hozzászólás

 1. Véleményem szerint azt gondolják,hogy ezek az idegenek,nem ismerik a rovott múltjukat (“bal”oldalról beszélek). És tökéletes szavazóbázis lesznek majd,miután őliberálisságék kijárják nekik,hogy mégsem lesznek hazazavarba,és idővel le is telepedhetnek. Egy dologgal nem számolnak. A muzulmán elkötelezettségükkel. Ezt pár év múlva Francia országban is láthatjuk,illetve egy részét,már láttuk.
  Ugyanis,amikor lesz egy pártjuk,akkor nagyon nagy lesz az esélyük,egy kormányba kerülésre.

 2. Most még ,,csak” plakátot tépkednek — csak mert nekik nem tetszik! —, majd gyújtogatnak, aztán könyvet égetnek, s ki tudja, hol állnak meg. Ezektől minden kitelik.

 3. Ugyanezek a Soros-bérenc, atlantista huligánok csinálták a balhét ’56-ban is. Ezek mást nem tudnak, csak rombolni a közvagyont, és izgatni a rendszer ellen. Remélem, Orbán Viktor nemzeti kormánya ugyanúgy bánik velük, mint az ’56-os söpredékkel. Ha nincs más megoldás, be kell hívni orosz barátainkat, majd ők leszerelik az ellenállást.

 4. A polgári-keresztény értékek és az idegenellenes uszítás nem egyeztethetők össze egymással. Egy nyilvánvalóan hazug és gyűlöletkeltő kampánnyal szembeni békés fellépés demokratikus alapjog. Különös, hogy ezt pont azok nem értik, akik 2006-ban megszállták a Kossuth teret vagy kordont bontottak.

  • Huszár László

   Hol van itt uszítás? Itt a nyílt határon át törvénytelenül beözönlő idegenek elleni rendészeti eljárásról van szó.
   Uszítás? Ti uszíttok, mégpedig az országos többség ellen bolseviki módon.
   Tudod ki a bolseviki? Az, aki kisebbségben van és mégis a hatalmat akarja.

   • Mikor az embert fegyverrel elűzik az otthonából, legyilkolják a rokonait, elveszik a pénzét és a papírjait, mit tehet a menekülésen kívül? Ha a szíriai, iraki, afgán stb. menekültek “illegális bevándorlók”, akkor az ’56-os magyarok is azok voltak, akik a kádári megtorlás és az orosz tankok elől menekültek nyugatra. Sőt, akkor a honfoglalók magyarok is azok voltak, mert lenyúlták a Kárpát-medencében élő szláv törzektől a földet és a munkát…

    • Honnan ez a nagy tudás egy lábasfejűnek?
     Egy képzetlen bevándorló,Koszovóból,Eritreából, ön szerint azonos egy 56-s menekülttel? Kár,hogy nem akart hasizommal feldobni egy T34-st az ilyen,mint kend.

     • Pontosan ahogy mondod! Ugyanis az ötvenhatos menekültek nyugaton, nem várták, hogy az befogadó állam szociális rendszere tartsa el évtizedeken át. Sőt nem csináltak 8-10 gyereket, hogy még több segélyt kapjanak, hanem elmentek dolgozni. Nem beszélve arról, hogy nem igyekeztek az etnikai arányoka megváltoztatni, valamint nem nyafogtak, ha netán törvény vagy szabálysértést elkövetve a hatóságok jogosan felléptek ellenük, és nem jártak emiatt csoportosan törni zúzni.
      Ezért nem lehet egy ötvenhatos menekültet egy lapon emlegetni a primitív, műveletlen afrikai és ázsiai hordákkal, akik egész életükben semmit nem fognak letenni a közösség asztalára. Sőt egy ilyen Argonauta nevű senkiházi által, az ötvenhatos menekültekhez hasonlítani a mai bevándorlókhoz, sértés az ötvenhatos menekültek számára.

  • A polgári-keresztény értékek követése nem egyezik meg az önfeladással. Márpedig az úgynevezett menekültek korlátlan beengedése ezt jelenti: feladjuk a jövőnket, országunkat átengedjük idegeneknek. Az ’56-os magyar menekülők beilleszkedtek az őket befogadó országba, megtanulták a nyelvet, munkát kerestek, dolgoztak. Az arab, afrikai menekültek nagy többsége azonban nem ezt teszi, hanem pont az ellenkezőjét. Gettókba tömörülnek, és olyan mini-államokat hoznak létre, ahol a befogadó ország törvényei nem érvényesülnek. Ahol fehér embernek helye nincs, mert kirabolják, megerőszakolják, meglincselik. Ha meg a rendőrség keményebben fellép ellenük, akkor zavargásokat szítanak, utcákat borítanak lángba. Ez lenne a baloldal jövőterve Magyarország számára?

  • Polgári-keresztény értékek és demokrácia? Amikor ezek a bevándorlók keresztények autóit gyújtják fel, vagy keresztény nőket erőszakolnak meg, vagy keresztény menekülteket dobnak a tengerbe, ezek szerinted összeegyeztetehetőek a polgári-keresztény értékekkel és a demokráciával?

  • göre gábor bíró úr!

   A „Jobboldaliság” dicsérete:
   Márai Sándor Naplójából:

   Ha vége lesz ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: államot kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, reánkhagyott…Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „ keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „kereszténymagyar”
   „Azoknak a barbárságoknak és elvetemült rémtetteknek, amelyeket az úgynevezett keresztény fajok a világ minden táján és minden nép ellen, amelyet le tudtak igázni, elkövettek, nincs párja a világtörténelem semmilyen korszakában, semmilyen fajnál, bármilyen vad és műveletlen, könyörtelen és szemérmetlen is volt az” Mit is reklámozol?

 5. mondjuk mar ki,hogy a háttérben a ZSIDÓK mesterkednek!!!
  nekik nincs hazája…másnak se legyen…
  es amikor fullra le vannak gyengítve a nemzetállamok,akkor jönnek ők!
  fizetett hazaárulók mindig akadnak

 6. Szégyen, hogy kormányunk az adófizetők pénzéből százmilliós összegeket költ az idegenellenesség szítására. Miért nem a menekültek ellátására, a férőhélyek számának növelésére fordítják ezeket a pénzeket? Miféle konzervatív kormány az, amelyik egymás ellen uszítja az embereket?

 7. göre gábor bíró úr!

  A remete levele:
  Kedves komám Gábor!

  Régen nem írtam már, de most múszáj! Tudod mióta meg szűntem kuriózum lenni, a városba is meg szaporodék a „remete” Nem jönnek már felém se! Szóval üldögélek, bámészkodok a Bódva, meg a világ folyásán! Arra gyüttem rá, hogy mindig vótak szegények, gazdagok. Általjában, az ügyeskedő gazemberekbűl lettek a gazdagok, akik „nemes uraknak” neveztették magukat. Aztán vótak, akik színtén gazemberek, de szegények maradtak. No ezek kitalálták, hogy fellázítják a többit, a gazdagokat elűzik, oszt maguk ülnek a helyébe! Ők lesznek a gazdagok, az urak azontúl! No mivel nagy vót az ínség, a nyomor, sok a szegény ember, sokan mellé álltak, működött a dolog. A gazdagot, elűzték, agyonütték, vagy elmenekült. Sok senkiházi, a vagyonba, hatalomba béleült, oszt megállt a tudomány! Elfogyott, a lopni „államosítani” való! Maradt a rideg való, nem értünk semmihez, leginkább ahho, amihez kéne! Elvegyük a másét, addig tiszta sor! De ha ki írtottuk a mást, nem maradt kitűl elszedni! Államosítás, utána beszolgáltatás, Békekölcsön, külföldi kőccsőn,
  Hogy valahogy működjön, az ostobák uralma!
  No de ez se ment, végtelenségig. Kitalálták a rendszerváltást! Mégis jobb a régi! Ami szar vót, de működött, az övék meg nem működik! No váltottak, mint a részeges váltókezelő, a „rendszerváltók” de a sínhez nem nyúltak! Az a régi maradt! Meg a masiniszták, állomásfőnökök, így maradt a régi vonal, a pálya, amely az Istennek se megy az jólét fele csak a pusztagödör fele, amerre építették majd ötven évig! Köccsön már nem kapnak, a megszorítás járja! A pórnépnek, igavonónak! Garantált minimál bér, hogy éhen ne dögöljél, azér! (a kódussá tetteknek segély, meg közmunka! Nem rabszolga, csak elrendelt, a valódi helyett! Piramis helyett meg stadion, az majd olyan régi!) Maguknak ötször annyinál kezdődik, mert ők állapítják meg!
  Közbe alakul ám a mennjország! Már a kisrádiómat is bevágtam mérgembe a Bódvába! Hazudjon másnak, nekem ne! Mára a régi szép kommunista időket is felülmúlja! El nem kopnak az önfényező smirgli alatt! Már gondolom semmi se maradt, csak hiányzik a marha gyerek, ki megmondaná „A király meztelen!”
  No ennyi morgásom van mára! Isten megáldjon fijam, te hogyan viseled, ezeket az új, korábbinál is butább majmokat?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.