Pontosít a MAZSIHISZ: megadják Vámos Györgynek a végtisztességet

Vasárnapi, “Nemzeti zsidó” című cikkemben Vámos György barátomtól búcsúztam el, és azt írtam:

“Ezt a harcot, ezt a szélmalomharcot Vámos Gyuri már nem vívhatja tovább. Talán a barátai viszik tovább. Nehezen tudta feldolgozni, hogy nem írhatott publicisztikát, nem dolgozhatott tovább az ECHO TV-ben műsorvezetőként. Amennyi barátja volt, annyi rosszakarója is. Az utóbbi években senki nem segített neki. Az hírlik, hogy a MAZSIHISZ sem vállalja fel a temetését. Pedig a zsidóságát nem tagadta meg. A maga módján a zsidó hagyományok rabja volt, igazi zsidó esküvőt rendezett annak idején, amikor az nem volt divat.”

A kivastagított rész miatt a MAZSIHISZ pontosításra kért, és állítják, Gyurinak is megadják azt a végtisztességet, ami minden zsidó embernek jár ma Magyarországon. Remélem ez tényleg így is lesz, alább olvasható a pontosítás teljes szövege:

Tisztelt Stefka István Úr!
“Nemzeti zsidó” című Vármos Györgynek emléket állító írásában a Mazsihisz-szel kapcsolatban pontatlanul fogalmazott, amikor azt írta, hogy “Az hírlik, hogy a MAZSIHISZ sem vállalja fel a temetését.”. Ezzel szemben a tény az, hogy a Mazsihisz számára egyértelmű, hogy tradícióinknak megfelelően a végtisztesség minden zsidó embernek kijár, függetlenül például az elhunyt politikai meggyőződésétől. Nincs ez másként a Mazsihisz egykori sajtósa esetében sem. http://www.mazsihisz.hu/2017/08/06/gyasz–elhunyt-vamos-gyorgy-10783.html Kérem, hogy a fenti linken elérhető hírnek megfelelően szíveskedjék korrigálni említett írását. Egyúttal szeretném tájékoztatni, hogy tudomásom szerint a család egyelőre még nem kereste meg a Chevra Kadisát, melynek szolgáltatásait teljes mértékben igénybe vehetik. Amiben csak lehet a gyászolók segítségére leszünk – hisz ezt diktálják ősi törvényeink. Az elhunyt családjával történő egyeztetés után – amennyiben ehhez hozzájárulnak – közöljük Vámos György temetésének időpontját.
Köszönettel,
Nagy Ákos
irodavezető
Mazsihisz Kommunikációs Iroda
Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Legyen vége már!

Béke! béke már! Legyen vége már! Babits Mihály Húsvét előtt című verse 1916-ban jelent meg, …

5 hozzászólás

 1. Ferenc Béla Kerekes

  “Nagyon szomorú, hogy a Magyarországi zsidóság világnézetét a vallási szervezet központilag próbálja befolyásolni.”
  mint azt már sokszor tapasztalhattuk, a megélhetési mazsihisztériások a békés egymás mellett élés ellenzői
  részvétem Vámos György családjának

 2. Gáspár Anett

  Ferenc Béla Kerekes · Kossuth Lajos Tudományegyetem Debrecen!

  Márai is így látta.
  “Ez így volt Hitler előtt Németországban, majdnem hasonló a helyzet ma Nyugat-Európában. Aki nem „einer von unserer Leut”, azt megfojtják, hamis vádakkal elteszik az útból, vagy egyszerűen agyonhallgatják.”

 3. Gáspár Anett

  “…azok a szegények, akik igazán szenvedtek, akik ártatlanul elszenvedték a zsidóüldözések vesszőfutását, akik megkínzott, nyomorult halottaikat gyászolják, otthon maradtak. De ez a nagyvárosi, hangos, szemérmetlen és kegyetlen alzsidóság, ez a söpredék, amely üzletben, utcán, hivatalban képviseli most a zsidóságot, igen nagy veszélyeket idéz föl a megmaradt zsidóság egésze számára”
  Márai Sándor

 4. Amikor jöttünk semmink nem volt. Magunkkal vinni sem tudunk semmit, de itt hagyjuk jellemünkből, gondolatainkból, magunkból mindazt, amivel alakítottuk a környezetünket. Kérem fogadják együttérző részvétemet.

 5. A Márai idézet ez ügyben (is) nagyon helyénvaló, nem múlt el felette az idő…sajnos.
  Köszönet Gáspár Anettnek a közzétételéért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.