Soros

Amikor írom ezeket a sorokat, arra gondolok, hogy hetvenhárom évvel ezelőtt a Svábhegyen, a szomszéd kertben álló házban egy tizennégy éves kisfiút duplafalú szekrény mögötti szobában rejtegetett egy keresztény család. A náci-nyilas megszállás 1944. március 19-től mindent eldöntött: zsidókat, más véleményű magyarokat üldözni kell. Bajcsy-Zsilinszky Endre, Bethlen István volt miniszterelnök és sokan mások nem kívánatosak voltak Magyarországon, mint később a szovjet megszállás alatt, a kommunista diktatúrában sem. Ők is a náci és bolsevista diktatúra áldozatai lettek.

De térjünk vissza a mához. Lapozgatom Andreas von Rétyi George Soros című kötetét. A könyv „főhőse” multimilliárdosként mumusa, végrehajtó ura lett a világnak, Európának, akinek a migráció támogatásával Európa meggyengítését tulajdonítják, sőt azt is, hogy globális lobbiszerveződések hálózata révén az általunk ismert világ végét is okozhatja. Nos, egy pillanatra elő kell bányásznom a múltat.

Ki is a magyar származású Soros György és miért utálja ennyire a magyarokat, egyáltalán Kelet- és Közép-Európát?

Nem ígérem, hogy mindenre választ tudok adni. Persze a PestiSrácok.hu kiadásában megjelent Soros könyv eddig is többet mesél el a rejtőzködő, agresszív Soros világáról, mint gondolnánk.

Harminc éve történhetett, Szenteste átmentünk kislányaimmal egy kis zenei, irodalmi műsorral felköszönteni, a kerten át, a magányosan élő Muci nénit és Miklós bácsit. A szavalatok után váratlanul hozzám fordult Miklós bácsi és ezt mondta: Pista, szeretnék valamit elmondani és mutatnék neked valamit. A nappaliban kitárta az ónémet szekrény ajtaját és csak ennyit mondott: ha belépsz, a duplafalú ajtón át kijutsz egy kis szobába, ami a hátsó kertetek felé néz. Ott bujtattuk Soros Györgyöt, Gyurikát 1944-ben hónapokig. Akkor, 1988-ban még nem tudtam, hogy milyen nagyhatalmú emberről van szó. Ezért nem is tulajdonítottam neki jelentőséget, hiszen a második világháború végén keresztény magyar emberek tömegével rejtegettek zsidókat.

De hogyan került Soros György Prohászka bácsiékhoz? Miklós bácsi csak mesélt, mesélt.

A Mezőgazdasági Minisztériumban mint hivatalnok dolgozott és 1944 nyarán kérte meg a Soros papa, hogy egyik fiát fogadja magához és rejtse el. Feleségével, Muci nénivel egy zsidókat szállító teherautóról parancsolták le Gyurikát, mondván, megint elcsavargott a fiúk. A lényeg, hogy a fiatal Soros Gyuri túlélte. Ahányszor keresték a svábhegyi villában rejtőzködőket a nyilasok, csak a házaspárt találták a fiúkkal. Nem kis kockázatot vállaltak ezzel.

George Soros fiatal menekültként Angliában

S most olvasom a George Soros könyv harmincadik oldalán a másik verziót, miszerint Soros György apja, Soros Tivadar megvesztegetett egy bizonyos Baumbach nevű embert, a magyar Mezőgazdasági Minisztérium egyik alkalmazottját, hogy a fiatal Györgyöt vegye magához és keresztényként állítsa be. A fiatal fiú hamarosan furcsa dilemmába találta magát. Egy olyan hivatalnok mellé került és segített neki elvégezni a kiadott munkát, aki azért volt felelős, hogy a zsidók tulajdonát kisajátítsa.

Akkor most melyik változat az igaz?

Prohászka Miklós azért mégis más név, mint a Baumbach. Aztán Miklós bácsi a rendszerváltásig, Soros hálája jeléül minden hónapban kapott húsz dollárt. De mégis mire fizetett a multimilliárdos? Ki hazudik, ki sumákol? Vagy úgy kell venni a Soros történeteket, ahogyan kell, miszerint minden Soros-ügynek egy másik olvasata is van? Talán ezért kiismerhetetlen Soros.

Egyébként erre a következtetésre jutott Steve Kroft, vietnámi veterán és sztárújságíró, akit hosszan idéz a most megjelent George Soros című könyv. Kroft interjújában a deportálásokról kérdezte Sorost: „Ön végig nézte, hogy rengeteg embert egyszerűen haláltáborokba küldtek”, amire Soros azonnal a következőket válaszolta: „Igen 14 éves voltam. Azt mondanám, hogy ekkor még kiforróban volt a személyiségem”. A beszélgetésben Soros megerősítette, hogy „segített a zsidók tulajdonának elkobzásában”, Kroft azonnal tovább kérdezett: „Nehéz volt?” „Nem egyáltalán nem. Egyáltalán nem.”- válaszolta Soros, és hozzátette: „Talán gyerekként-talán így az ember nem látja át az összefüggéseket.” Nem volt bűntudata?” – kérdezősködött tovább Kroft. „Nem” – válaszolta röviden és tömören Soros. – „(…) én csak nézője voltam az egésznek. A tulajdont elvették. Nekem viszont emiatt nem volt bűntudatom.”

Érdekes ez a Soros-lélek, a magyar rapszódia, ami a könyvben kirajzolódik.

Arról is beszélt Byron Wien, hedge-fund menedzsernek a segítségnyújtásról, hogy családtagjaival együtt cigarettát szerzett a zsidóknak, akiknek a sárga csillagos házakban kellett maradniuk. A könyv szerzőjének, Andreas von Rétyinek ezzel kapcsolatban máris kétségei ébrednek. Nekem is. Mennyire volt ez segítség vagy üzlet?

Nekem eszembe jutott egy utolsó jelenet Prohászka Miklós és Soros Györggyel kapcsolatában. A Közép-Európai Egyetem alapítása körüli ünnepségre kapott meghívót a kilencvenes évek elején Miklós bácsi. De légy került a levesbe. A meghívó csak egy személynek szólt, Muci nénit nem hívták. Ezt már Miklós bácsi felesége mesélte nekem. Prohászka bácsi ünneplőt öltött magára, fogta a meghívót és ment a Marriot szállodába. Mikor az üzletembert meglátta, odament hozzá. Átnyújtotta Sorosnak a meghívót és csak ennyit mondott: „Gyuri, Muci nélkül sehová nem megyek. Mucival együtt döntöttük el, együtt vállaltuk a kockázatot, hogy nálunk bújhassál, szerbusz!” – s ezzel sarkon fordult. Soros marasztalta, taxit akart küldeni a feleségéért, de az öreg makacs volt. Makacs magyar, régi vágású középosztálybeli volt, aki megszokta a rendet, a korrektséget, mint ahogy azt is, hogy évtizedek óta minden vasárnap ott voltak a kora reggeli misén a Városmajori templomban.

Jad Vasem kertjében nem jutott nekik egy örökzöld fa, a Világ Igaza kitüntetés, pedig nem zsidó létükre, életük kockáztatásával zsidót mentettek. S hányan lehettek ilyenek.

A George Soros könyv ezért is zseniális, mert megmutatja azt az ezerarcú férfit, akinek a keze benne van a többi között az Open Society Foundations (Nyílt társadalom) civilszervezeteken keresztül a tervezett káoszteremtésben Kelet-és Közép-Európában, a mesterséges forradalmakban (Ukrajna, Arab tavasz stb.) és a migráció támogatásában. Sokak szerint a menekültügyet a szervezetein keresztül generálja, sőt maga érdekében ki is használja.

Soros Györgyöt egyáltalán nem érdekli, hogy jótékonyságával a háború által sújtott országokban segítsen. Inkább abban érdekelt, hogy zavargásokat robbantson ki és embereket kényszerítsen menekülésre. Friederike Beck író, újságíró szerint: „Soros ezzel egyfajta csővezetéket akar felállítani, ami nem olajat vagy földgázt szállít, hanem embereket pumpál Európába Észak-Afrikából és Közel-Keletről. Ez olyan stratégia, amely kivérezteti, destabilizálja a küldő, de befogadó országokat is, és, ami – előbb vagy utóbb – Európa összeomlásához vezet”.

Ezért van Soros útjában Magyarország és miniszterelnöke, Orbán Viktor.

Mert mindent elkövet a migráció ellen, mindent elkövet az ellen, hogy szétdarabolják Európát. Soros tervei itt, a Visegrádi országok tájékán ütköznek a legnagyobb ellenállásba. A könyv is arra a konklúzióra jut: Soros se nem Amerika-ellenes, se nem Európa-ellenes, Soros György mindenekelőtt Soros-barát, Soros-párti. Nem árt ezt figyelembe venni.

Innen talán érthető, hogy miért nem rontott rá nemzetére a szintén zsidó származású Teller Ede, a hidrogénbomba atyja, Wigner Jenő Nobel-díjas fizikus, Oláh György Nobel-díjas kémikus, Gábor Dénes Nobel-díjas fizikus és sokan a zsidó származású honfitársaink közül. Talán megérintette őket valami, azokban az egykori magyar iskolákban, magyar gimnáziumokban.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Visszacsatoljuk Trianont!

Ilyen jelszavú miniplakátok ezreivel ízetlenkedik a Magyar Kétfarkú Kutya Párt – minap az egyik utcai …

23 hozzászólás

 1. Soros György egész életében liberális demokrata volt, aki a nyílt társadalmat támogatta. A fenti szösszenet elkövetője viszont vígan kiszolgálta a pártállami rezsimet a 80-as években. Akkor most ki a hiteles személyiség?

  • „A fenti szösszenet elkövetője viszont vígan kiszolgálta a pártállami rezsimet a 80-as években.” — írod

   Mit mást tehetett volna, lehet, hogy pont az ilyen “kiszolgálóknak” köszönhetően omlott meg a pártállam?
   (Sajnos, Nyugaton is sokan a keleti pártállam(ok) “szolgái/kiszolgálói” voltak. ’70-es évek elején nyugati nagy bankoktól több Közép-, Kelet-Európai ország is sok- és hosszú-lejáratú kölcsönt kapott, olcsó kamattal, míg Nyugaton fiatalok 14-, 18%-os kamattal álltak kölcsönért sorba… Ez volt Nyugaton a “liberális demokrácia” — amiről írsz –, aminek a 60-as évek eleje óta a napokban, (márc. 21.) elhunyt David Rockefeller, és baráti köre aktív alakítói voltak.)

 2. “Soros megerősítette, hogy „segített a zsidók tulajdonának elkobzásában”, Kroft azonnal tovább kérdezett: „Nehéz volt?” „Nem egyáltalán nem. Egyáltalán nem.”- válaszolta Soros”
  Scwartznak később sem voltak lelki skrupulusai,ha más emberek vagyonát,pénzét kellett megszereznie.
  lásd Angol font elleni támadás,távol-keleti tőzsdék elleni támadás…..
  Elég sokan szeretnék végrehajtani rajta,amit a náciknak nem sikerült.

  • Fispán Géza

   Tehetséges gyerek lehetett…13 évesen részt vett a zsidók kifosztásában… 🙂 Másutt azt olvastam, hogy segített a zsidók deportálásában! Igaz akkor már majdnem 14 éves volt… 🙂 Miért nem néztek bele a Ki kicsodába ?
   Kedves Moderátor! Ez azért maradhat nmede ?

 3. Nem tisztem Sorost védeni, se nem rokonom, se nem szponzorom, de azért hadd engedje meg a Teremtő, hogy egy idézetet szóvá tegyek:

  „George Soros könyv ezért is zseniális, mert megmutatja azt az ezerarcú férfit, akinek a keze benne van a […] mesterséges forradalmakban (Ukrajna, Arab tavasz stb.) és a migráció támogatásában. Sokak szerint a menekültügyet a szervezetein keresztül generálja, sőt maga érdekében ki is használja.” — idézet a cikkből

  Nem tudom Ti hogyan vagytok vele, de én sem Col. Gaddafi-t nem hiányolom sem a Moszkva által kontrollált ukrán szomszédságot. Menekültek millióit Európában, inkább Angela Merkel muzulmánok iránti „bőkezűségének” tulajdonítom — végülis ő, Angela, a kancellár. Kétezer-tízes választások után Magyarországon nem lehetett nagyobbat mondani mint Angela-Angela vagy Mutti — páratlan széles látókörről, -előrelátásról tanúskodik.

  (És még valami: majd meglátjátok, hogy mit hoz még az Európai Unió amint Angela Merkel erőltetett ütemben behonosítja muzulmánjait, jönnek azok még Magyarországra — és nem a kerítésen átmászva hanem elegáns Mercedeszekkel, — német papírokkal, elsőosztályú európaiakként. De addig is, csak szidjátok nyugodtan Sorost, addig sem gondolkoztok máson.)

  • A mai napig látok,láttam már ÓMIGRÁNSOKAT mircídesszel,pözsó cc kupéval,angol rendszámmal grasszálni.
   A lényege ezen járműveknek,hogy akár újonnan vették,akár használtan,egyre lelakottabb eszközöknek tűnnek. És nem 4-10 év távlatából,hanem egy,illetve két hónap távlatából. 🙂
   Ugyanis sem az építéséhez,sem a karbantartásához nem értenek,illetve nem is hajlandóak rá.
   Na ilyenek lesznek az első osztályú európai emberei. Akár német,akár angol PAPÍROKKAL törlik a seggét a kiszolgálóiknak.

  • Bene Sándor

   L. Orbán részére- Vajon a látható negatív migránsbeengedő politikája eredménye láttán a Angela Merkel miért nem hátrál meg? Vajon Soros miért találkozhatott az Unió legmagasabb vezetőivel? stb.

 4. “Megdöbbenéssel figyeljük a Soros Alapítványt és Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon. Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog. Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen.” (Fidesz, 1992)

  • Fispán Géza

   Amíg pénzelte a FIDESZ vezetőit, derék magyar ember volt…már nem pénzeli őket, talán már nincs is szükség rá…

 5. “a keze benne van a többi között az Open Society Foundations (Nyílt társadalom) civilszervezeteken keresztül a tervezett káoszteremtésben Kelet-és Közép-Európában, a mesterséges forradalmakban”
  Tervezett káoszteremtés, zavargás, a civil szerepvállalás az elnyomó hatalmak örök ellensége. Az orosz propaganda- és konteógyár kemény munkával felépítette ezt az alternatív univerzumot, amiben a diktátor a nemzetállamokat és a keresztény kultúrát védelmezi a gonosz háttérhatalom ellen, ezt a modellt veszi át egy az egyben a Habony-Finkelstein propagandagépezet, és közvetítik a hatalom rothadó lelkű nyaloncai. Persze ez nem újdonság, minden elnyomó rendszernek megvannak a maga kiszolgálói, a történelem összes diktátorát elvakult szolgák milliói támogatták és tartották hatalmon, ezek a propagandával megetetett ostoba ösztönlények segítettek a legvéresebb, legaljasabb manipulátoroknak is ellenfeleik elnyomásában, bebörtönzésében, megkínzásában, megölésében. Működtetője az ősi csoportösztön, a legerősebb tudatmanipulációs mechanizmus, fő elemei a csoportidentitás és csoportlojalitás erősítése, és erős ellenségkép felépítése, melyet gyűlölni és mindenért hibáztatni lehet, a hatása alá került alattvaló megalázkodik, és behódol a csoport élén álló alfának (jelen esetben Orbán Viktornak).
  Az elnyomó hatalom és agymosott droidjai számára természetesen ellenségnek és hazaárulónak számítanak azok a civilek, hazafiak, aki a nemzet érdekeit saját érdekeik elé helyezve, életük kockáztatásával megpróbálják az elnyomó rendszert megdönteni, a hatalom által elnyomott és meglopott nemzettársaik érdekeit képviselni.

  • Jobbulást!

   • Fispán Géza

    Jolánka a papagáj kommandó éltanulója, visszamondja a hallottakat. Éppen mint Etelka méni a vasorrú bába a Paláverben…:)

  • Nem a keze,hanem a patában végződő mellső lába van benne.
   Amúgy nem futott még ki a leves? Inkább azon működjön,mert a meglopott nemzettársait pont a soros és a magafajták nyúlták le.

  • Nem a keze,hanem a patában végződő mellső lába van benne.
   Amúgy nem futott még ki a leves? Inkább azon működjön,mert a meglopott nemzettársait pont a soros és a magafajták nyúlták le.
   Amúgy akit elnyom a hatalom,az nem irkál ilyen hülyeségeket,hanem a börtönben nyalogatja a bilincsek nyomait. Avagy,ha a kádári rendszert nézzük,akkor a gumibotok,körömletépések nyomait is.

  • anyád
   Kíváncsi vagyok,hogy ez is hol fog megjelenni?

   • jól gondoltam.
    A jolán,valamiért védett. Ahhoz,valamiért,nem lehet szólni. Pedig ráférne a pofájára.

 6. CrawlingChaos

  Keresztény konzervatív értelmiségiként totálisan értetlenül állok: sajnos ez nem új keletű érzés, de most már elég.

  Akár tetszik, akár nem, egy demokrácia nem létezhet ellensúlyok, ellenzék és független kontrol nélkül. Ezt azért sem szabad elfelejteni, mert a demokráciák ezen alapjait konzervatív politikusok ágyazták meg, ez távolról sem liberális koncepció.

  A politikai ellenfeleinket totálisan ellehetetleníteni és totális háborúban tartani vég nélkül populista érdekek kiszolgálása mellett: ez nem konzervatív politka. Mindenkit ellehetetleníteni és parkoló pályára tenni, aki akár csak kapcsolatba lép az ellenfelünkkel: távolról sem keresztényi cselekedet.

  Lehet a fennálló hatalom számára megváltoztatni a látszólag korábban vallott értékeit, de akkor úgy tisztességes, ha nyíltan kiállnak és azt mondják, hogy bocs, de meggondoltuk magunkat, holnaptól nem demokráciát építünk, hanem diktatúrát, és annyiban vagyunk keresztények, hogy teológusok vannak a soraink között (páran), néhányan még templomba is eljárnak (valamiért).

  Démonűzés zászlaja alatt totális háborút hírdetni olyan eszmék mentén, ami a kihirdetőjén kivül mindenki másnak zavaros, miközben az azt eredményezi, hogy szembekerülünk az egész nyugati világgal, aláásva az ország jövőjét: őrültség és hazaárulás.

 7. Bocs. Átvert a gépem. Máshová tette az elejét,mint a valóság.

 8. Gáspár Anett

  Soros nem magyar származású. Egy ideig Magyarországon élt. Nem mellesleg egy nyilassal együtt zsidókat fosztogatott a saját megvallása szerint.

  • Aniko Mattison

   Gaspar Anett miert mondod hogy nem magyar, Magyarorszagon szuletett es elt. Nem volt jobb a nyilasoknal hogy a sajat hittestvereinek a kifosztasaban megoleseben reszt vett. Tehetett volna mast is, ha voltak kereszteny papirjai.

 9. Gáspár Anett

  “alán megérintette őket valami, azokban az egykori magyar iskolákban, magyar gimnáziumokban.”

  Magyarok voltak. Ennyi. Teller továbbment. Azt mondta, hogy ha nem magyar az anyanyelve, ha nem magyarul eszmél, válik intelligens, művelt, gondolkodó, alkotó emberré, akkor legfeljebb középiskolai tanárságig vitte volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.