Június negyedike

Igen, a többi között ezeket a székely embereket tagadta meg Gyurcsány Ferenc és pártja, az MSZP, meg szövetségese, az SZDSZ.

Ahogyan Bözödújfalun át elhagytuk Küsmödöt, Etédet és a kanyargós hegyi úton elérkeztünk Siklód határáig, a völgyi legelőről felhangzott a kaszakő ütemesen éles hangja. Egy szalmakalapos, nagy fehér bajuszú székely fente a kaszáját. 1971 június 4-ét írtunk, először jártunk Székelyföldön, feleségem rokonságát, a Hegyi családot látogattuk meg.

Hegyiéket még Orbán Balázs is emlegeti A Székelyföld leírásában, ugyanis a Hegyiek vitézül harcoltak a tatárdúlás idején. A helyi legenda szerint az ősök közül Hegyi András kiegyenesített kaszájával egymaga hét tatárt ölt meg. Azóta is földműveléssel és állattenyésztéssel foglalkoznak. Hagyomány, hogy a születendő gyerekek közül az egyik fiút Andrásnak vagy Endrének nevezik el. András volt az, aki a derékig érő lucernást kaszálta, nejem nagybátyja. Tudta, hogy mi érkeztünk, mert abban az időben kevesen jöttek külországból, Magyarországról, ráadásul egy tűzpiros, Fiat 500-as ritka látvány volt arrafelé. Később ő nevezte el ,,luxusnak”.

Adjon Istennel köszöntöttük, amire hozott Isten volt a válasz. Ajándékot is vittünk, levélben kaszakövet kért, mint írta a magyar kaszakőnek nincsen párja, igazán ,,fájintos”. Mindjárt át is adtam. A durva kövön kezét lassan végig simította. Ez többet jelentett egy köszönömnél. Mivel ebédidő volt, leült a domboldalban és megkínált bennünket egy kis puliszkával, szalonnával és lila hagymával. Egyenként csodálatos ízük volt. Én viszonzásképpen elővettem egy nagy két kilós, fehér kenyeret a szalonna mellé. András mielőtt vágott volna belőle, bicskájával egy keresztet rajzolt a belső felén, majd áhítattal megcsókolta a kenyeret és csak ennyit mondott: szent kenyér ez, mert magyarországi.

Igen, a többi között ezeket a székely embereket tagadta meg Gyurcsány Ferenc és pártja, az MSZP s szövetségese az SZDSZ. Azokat a határon túli magyarokat tagadták meg a balliberálisok jelentős része, akiket a trianoni békediktátummal- 1920. június 4-én- erőszakkal szakítottak el az anyaországtól. A kommunisták és liberálisok szellemi örökösei a népszavazáson ( 2004. december 5.) a kettős állampolgárság megadása ellen buzdították a szavazókat, ezzel megakadályozva azt, hogy a magyar kisebbségek a valóságosan is magyarnak érezhessék magukat. Ezért volt nagyszerű a Fidesz- KDNP kétharmados győzelme után, hogy a parlament elsőként szavazta  meg 2010 június 4-én, hogy meg kell adni a kettős állampolgárságot a magyar anyanyelvű határon túl élő magyarjainknak. Egyben törvénybe foglalták, hogy minden év június 4-e legyen a nemzeti összetartozás napja.

Ezért követ el bűnt minden olyan értelmiségi, írástudó, aki saját nemzete, az egy kultúrkörhöz tartozó magyarjaink ellen uszít. Gyakorlatilag ezek az emberek, Gyurcsánnyal és más elvtársaival együtt ugyanazt teszik most is, mint amikor hatalmon voltak: ártani akarnak hazájuknak. Most azzal, hogy Nyugaton jelentgetik fel Magyarországot rossz hírünket keltve, kiállnak az afrikai, ázsiai és európai országokból jövő tömegesen érkező menekültek, bevándorlók befogadása mellett. A mi magyarjaink befogadásától, pedig elijesztik a választót azzal, hogy kevesebb munkahely lesz, elveszik a hazaiaktól a munkát. Szerencsére a magyarok többsége tudja, hogy miről van szó. 

Magyarország mindig is befogadó állam volt, de arról a jelen helyzetben szó sem lehet, hogy több százezer idegen nyelvű, idegen kultúrájú embernek otthon adjunk. Ma már kis nemzet vagyunk. Meg kell őriznünk értékeinket, nyelvünket, hagyományainkat. Nagy-Magyarország a több százezer, különböző nyelvű bevándorlót – román, szlovák, német, szerb-horvát – évszázadokon át befogadta és tudott együtt élni mindenféle hazugság ellenére a többnyelvű nemzetiséggel. Gróf Apponyi Albert 1928-ban ezeket a sorokat írta le az Igazságot Magyarországnak című könyvben: ,, a magyarság gondviselésszerű  hivatása a nemzetek történetében akként valósult meg, hogy Ázsiából Európába vándorolt egy keleti faj, a magyar, megtelepedett a világrész legveszélyesebb pontján, ott szilárd szervezetű államot alapított, felvette a keresztény nyugati kultúrát nemzeti sajátosságainak megtartásával és így bástyát alkotott a keleti népek további támadásaival szemben.” 

Apponyi tehát világosan látta, hogy Magyarországnak világtörténelmi hivatása volt a nyugati kultúra megvédése. Ez történt a tatárok, a törökök, a Habsburgok és a szovjetek elleni függetlenségi, szabadság harcainknál is. Persze ezt soha nem köszönték meg. Illetve azzal hálálta meg a Nyugat, hogy a történelmi Magyarország kétharmadától fosztották meg a magyar népet. Ma Magyarország történelmi hivatása leegyszerűsödött. Most saját magát kell megvédenie keletről is, nyugatról békés eszközökkel, határozott nemzetközpontú kormányzással, hogy legyen mit örökül hagyni az utódoknak még több száz évre. 

Fotó: erdelyben.info

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

Megszállás, avagy Húsvét fegyverben

Húsvéthétfőn a budakeszi makkosmáriai búcsújáróhelyen jártam. Időről időre megkeresem ezt a helyet, szeretem a barokk …

9 hozzászólás

 1. A jobboldal Trianon-mítosza történelemhamosító butaságokon alapul. 1920. június 4-én semmiféle területeket nem szakítottak el Magyarországtól, hiszen a független magyar állam és határai tulajkdonképpen ezzel az első világháborút lezáró békeszerződéssel jöttek létre (a 1918-19-es kormányokat a szomszédos országok nem ismerték el, lásd. román invázió). Emlékeztetőül: a világháború és kb. Buda török elfoglalása (1541) között nem létezett szuverén magyar állam, török majd osztrák tartomány volt a korábbi ország. Trianont tehát az új magyar államiság ünnepeként kellene kezelni (persze mértékkel, tudjuk, hova vezetett a Horthy-korszak), nem valamiféle kitalált nemzeti sorstargédiaként.

  • Erdekes vialgkep.
   De ugye te most csak provokalsz?
   Jol van, megkaptad a ket perc figyelmet, leulhetsz.

  • Ahogyan több középiskolai tanár mondta nekem néhány évvel ezelőtt. Hiába érettségi tantárgy a történelem sokan csak kegyelemből nem buknak meg belőle. A suszter maradjon a kaptafánál! Hogy valaki totál járatlan magyar történelemben az egy dolog, de ha valaki még dicsekszik is vele…
   Őszinte részvétem! Majd tartunk több imaközösséget is teérted és a hozzád hasonló tévelygőkért.

   • Koszonom sze9pen,Amugy megkerdezhetem, hogy hol taatalll ra a blogomra?- ugyanis jol esett hogy ezidaig egy altalam nem ismert szmely hozzaszolt a fotimhoz, es pozitiv velemennyel volt rolluk. Koszi meg1xer

 2. A csodába. Egy nemlétező országban éltek a nagyszüleim? Sőt még harcoltak is érte? Ezt azért nem gondoltam volna. A lényeg,hogy a fejlábú lágytestűek azok aztán frankón rendelkeznek a lényeglátás képességével,Mi több még akár történelmet is fognak fabrikálni nekünk. Pedig azt már nagyon sokan akartak nekünk csinálni.

 3. Szándékosan nem az aranygyapjút kereső hajósokról írtam.

 4. Aranygyapjas

  Apropó Argonauta, van egy román egyetemi tanár, történész kutató (egyébként véleménye nagyon hasonlít argonautájéhoz), aki még azt is megírta, csak azért hogy tudjuk kivel állunk szemben, hogy a magyar annyira nyamvadt fajta, hogy miután végre államot kapott Trianonban, megijedtek, hogy Uramisten hiszen mi nem is tudunk államot vezetni és akkor elszalajtottak egy titkos küldöttséget Bukarestbe és kérlelték a román kormányt, adna már egy kis logisztikai és adminisztrációs segítséget elvezetni ezt a nyamvadt országot. Ez is ugyanabba a körbe tartozik minthogy a magyarok egyáltalán nem is vettek részt a török kiűzésében, a Budát visszafoglalók között egy magyar sem volt. De ugye a Habsburgok is csak azoknak adták vissza birtokaikat akik kifizették azt hogy a nyugatiak sok sok hosszú próbálkozás (köztük rengeteg idegen katona téli itt tartózkodása) után végül úgy gondolták most már eléggé kivérzett a magyar ahhoz hogy kiverjük a törököt. Szóval vannak néhányak akiknek csak a halott magyar a jó magyar… De ne felejtsük Lengyelországot háromszor szüntették meg és mégis itt van… Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

 5. II. József kivételével minden Habsburg uralkodót megkoronáztak magyar királynak is. 1867-től az állam neve Osztrák-Magyar Monarchia.
  Sőt a jus resistendi, amely a magyar nemesség ellenállási joga volt, valójában elég komoly politikai hatalmat jelentett. Sőt volt magyar országgyűlés is 1876 előtt is. A magyar alkotmány nem töröltetett el 1541-ben , ahogyan fentebb egy “okoska” írja, hanem (megnyírbálva ugyan)végig fennmaradt az I. világháború végéig. Mindez azt bizonyítja, hogy a magyar állam, bár nem volt teljes önállósága a Habsburg birodalmon belül is létezett.

 6. göre gábor bíró úr!

  Trianon Magyar urak (országvezetés) baromsága!
  .
  „Unalom a rosszra hajló embert rosszá, a jóra hajlót boldogtalanná teszi, s valóban szánakozásra méltó kinek az életben dolga nincs.” Széchenyi Hitel 1836! S maguk tudják munkásságaik által elejét venni jövendő elaljasodásoknak”. Emlékezzünk a magyar nemesség volt a mai szóval uralkodó osztály, amely magának tartotta fenn az ország vezetés jogát. Akit Petőfi így jellemzett: „Nem írok, nem olvasok, én magyar nemes vagyok”… Munkátlanság csak az élet, van életem, mert henyélek”.
  Hogy a nemesség nagyobb részének olly szívre ható szegénysége, hiányos vagy semmi nevelése s ekképp égbekiáltó tudatlansága s járatlansága közt, olly törvények alatt, melyek a rendbontóknak kedveznek, inkább mint a rendszeretőknek, a közhenyélésnek közepette, nincs a hazában több baj, több veszély, mint melynek tanúi vagyunk. ” Herman Ottó: Magyarokról
  a magyar mindegyik kolompos, vezér vagy egyedül saját erejére támaszkodó pártkalandor akar lenni, s ehhez képest nincs a világnak tán oly legkisebb féket, rendszert nem tűrő népe, mint a magyar” — Széchenyi István
  A magyar uralkodó osztály belső és külső privilégiumaihoz való makacs ragaszkodása szerepet játszott a Monarchia felbomlásában. Victor Tapié történészt idézi Fejtő Ferenc: Reqviem egy hajdan volt birodalomért
  A magyar politika pár éve teljesen belemerült a reakcióba, s egészen a kiváltságosak osztályát szolgálja. A nép vándorol ki. „Ha csak a jó sors nem segít, ez az ország pár évtized alatt össze fog omlani.”

  Ady Endre: István király országa, 1902. aug. 20. No 1922, két évtized, igaza lett!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.