Néhány megjegyzés a magyar fiatalokhoz

Ti, akik tüntettek a kurdok mellett a török elnök, Érdogán ellen! Ti, akik utcára, az Oktogonra, majd a Széll Kálmán térre vonultok Orbán Viktor ellen, aki fogadta szövetségesét, a NATO második legnagyobb haderejével rendelkező ország elnökét! Ti, akik pár százan megbénítjátok Budapest közlekedését taxis sztrájkot imitálva! Ti tudjátok egyáltalán, hogy miért csináljátok ezt, kiknek szolgáltok akaratotok ellenére – nem először?

Engedjétek meg, mint egykori gimnáziumi történelemtanár, néhány dolgot felelevenítsek számotokra. Érzéseitekkel egyetértek. Igenis ki kell állni a kisebbségek jogaiért, érdekeiért. Igenis megérdemelné a csaknem 40 milliós kurd nép, hogy önálló országot kapjon. A kurdok – ha a diaszpórát nem vesszük – Szíriában, Törökországban, Irakban és Iránban élnek. Ha valakik, akkor e több mint ezer éves nép már régen megérdemelt volna egy Kurdisztánt.

De nem gyanús számotokra, hogy Koszovó, alig két millió lakosával (1,7 millió albán és 200 ezer szerb) önálló országot kapott?

Nem mondta senki nektek, hogy itt egy óriási nagyhatalmi játszma talpasai lettetek? Egy múlt és történelem nélküli Koszovó az ENSZ-től államot kapott a szerbek ellenére, míg a kurdok, mind a 40 millió, örökös szétszakadásra ítélve élnek évszázadok óta, és hiába harcolnak a függetlenségükért. Nem gyanús ez? Nem gondoltatok arra, hogy az olaj és a gazdasági érdekek döntenek el mindent?

Ezért nincs hazájuk a kurdoknak. S talán sohasem lesz!

Magyarország ebben a történetben kis pont. A kurd önállóságért semmit sem tehet. De érthető érdekei mentén fontos számára, hogy a szír milliók ne Európába özönljenek, legfőképpen ne közvetlenül Magyarországra. Ezért fontosak számunkra a törökök. Mert ők mit akarnak? Vissza akarják a szír milliókat telepíteni hazájukba, Szíriába, ami bizonyos szempontból kurd érdekeket sért.  Szimpatizálhatunk velük, de a mi érdekeink, a népünk jóléte fontosabbak.

Akarva, akaratlanul egy kis-ázsiai konfliktus, a török-kurd ellentétek részeseivé váltunk. De minek is?

Kik visznek tévútra, kik csapnak be Benneteket, kedves Barátaim, Fiatalok? A balliberálisok, a Gyurcsányék pártja, az SZDSZ elvbarátai, a momentumosok és a régi kommunisták pártja, az MSZMP utódai, a szocialisták. Körbenéztetek, hogy kik vezették november 7-én a menetet? Azok az elhasznált kommunisták, volt MSZMP-s párttagok, besúgók, ügynökök, akik ott vonultak a Kádár-rendszer idején a november 7-ei, a Nagy Októberi Szocialista Forradalom ünnepén. Akkor is egy idegen nép ünnepét ünnepeltük. Nem furcsa?

Ezek a Ti vezetőtök!                  

Gondoltatok arra, hogy a baloldal milyen bűnöket követett el ellenetek, a fiatal generáció ellen 1945 óta? Nem is tudjátok, hogy mi volt 1956-ban? Most azoknak a szellemi leszármazottai, a forradalom vérbefojtóinak unokái vezetnek az orrotoknál fogva.

Mindenáron nemzetellenessé akarnak Benneteket tenni, ahogy bennünket is, a zagyva globalista, internacionalista eszmékkel, számítva a Ti történelmi tájékozatlanságotokra.  Az MSZP-SZDSZ-kormány egykori szabaddemokrata oktatási minisztere, Magyar Bálint 1994-ben nem véletlenül törölte el a történelmi érettségit. Nem értitek? Hülyét akarnak belőletek faragni, akik semmit nem tudnak a történelmi múltjukról, és lehet vezetni őket, mint a birkákat.

Arról mélyen hallgatnak (az MSZP, az SZDSZ, Gyurcsány, Kovács Laci bácsi és Pető Ivánék, Kunczéék), hogy ők tagadták meg a magyarságot, amikor 2004. december 5-én nemet mondtak a kettős állampolgárságra. Nemet mondtak az 1500 éves múltra, a Szent István királyunk óta létező államiságunkra és mindenre, ami a magyar múltat, a magyar nyelvet s a magyar hagyományokat jelenti. 

Arról mélyen hallgatnak, hogy gyűlölik, ami magyar, gyűlölik a magyar sikert, a magyar boldogságot, a magyar fejlődést, amit elfednek orbánozással, diktátorozással, folyamatos hazugságokkal.

Amikor kivonultatok tüntetni, nem gondoltatok azokra a kisebbségben élő magyarokra, akik szeretnék használni anyanyelvüket, akik magyar nyelvű iskolákban szeretnének tanulni, autonómiában szeretnének élni, s akik egyenlő bánásmódot kívánnának Erdélyben, Székelyföldön, Kárpátalján, a Vajdaságban és Felvidéken az uralkodó nemzettel. Ahogyan ez természetes más Európai Uniós országban.

Nem gondoltatok arra, hogy értük is kellene tüntetni, értük is meg lehetne bénítani a közlekedést? Pedig magyar testvéreitek a szomszédaink, határainkat körbe veszik a magyar anyanyelvűek, de Ti a sok ezer kilométerre élő kisebbségekért harcoltok. Nem furcsa? A tietekért semmit, az idegenekért mindent!?

Ez a liberális ferde világ!

Könyörgöm, mi közötök ehhez? Én megértem azokat a liberális fiatalokat, akik a tibetiek érdekében a kínai nagykövetség elé vonulnak és mécsest gyújtanak. De a magyarjaitokért miért nem álltok ki? Nem érzitek, hogy mennyire torz ez a világ, ami mellé odaálltok?

Pedig 1988-ban az akkori magyar fiatalok százezrei vonultak a Hősök terére a romániai magyar falurombolás ellen. Akkor a magyar kiállt a magyar mellett. Akkor, a kommunista diktatúra idején több volt a hazafias érzés, mint most? Nem gondoltatok arra a zűrzavaros, fejetlen felvonulás közben, hogy Erdély a többi között olyan nagy történelmi személyiségeket adott hazánknak, mint Hunyadi János és Hunyadi Mátyás, Bocskai és Bethlen fejedelmek, és olyan íróink, művészeink származnak onnan, mint Ady Endre, Dzsida Jenő, Wass Albert, Koós Károly és Tamási Áron.

Akkor kérdezek valamit. Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Cseh Kata, Donáth Anna és a többiek azok, akik az Európai Unióban Magyarországot támadják, percenként elárulják, akik idegen érdekek szolgálatába álltak Magyarország tönkretételéért, s megtagadják székely testvéreinket, a határon túli magyarságot, ezek nektek miért kedvesek? Azok, akik elárulják Erdélyt, a székely népet és most a román köztársasági elnök választás előtt a román jelöltet támogatják a magyar ellenében. Mit gondoltok róluk? Nem nettó hazaárulók?

Térjetek észhez! Hová tartoztok, magyar fiatalok? Nem a magyarokhoz? Ha nem, akkor elvesztek a nemzetköziség koszos, zűrzavaros tengerében.

Drága fiatal Barátaim! Gondoljátok végig, mit tesztek? Kinek lettetek a szolgáló leányai? Előbb-utóbb rájöttök, hogy egy nagy nemzetközi hatalmi maffia áldozataivá váltatok, a háttérben Soros Györggyel és pénzügyi támogatóival, akiknek magyarországi képviselői a többi között Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András. Céljuk: Magyarország megsemmisítése, idegen népek, migránsok százezreinek betelepítésével.

Talán magunkért, a mi szuverenitásunkért, függetlenségünkért, a szabadságunkért kellene tüntetni, amíg nem késő. Ne engedjétek magatokat belevinni a susnyásba.

Ha nekem nem hisztek, az „Öregnek”, akkor olvassatok magyar történelmet: Jókai Mórt, Arany Jánost, Gárdonyi Gézát, Fraknói Vilmost, Móricz Zsigmondot, Mikszáth Kálmánt, Szekfű Gyulát, Hóman Bálintot, Márai Sándort, Mindszenty Józsefet, Illyés Gyulát, Csurka Istvánt, Csoóri Sándort és számos kitűnő történészt, írót! Akkor rájöttök az összefüggésekre. S ez a lényeg.

Ez is érdekes

Ne hazudj!

Nem múlik el nap, hogy „újságíró kollégáink” némelyike a Pesti TV megszűnésén ne örvendezett volna. …

39 hozzászólás

 1. Ezeken a képeken nem sok a fiatal…

  • Már hogyne lennének fiatalok!!!!!Szét kell nézni! Nem tizenévesekre gondolok, ott vannak a huszon-, harmincvalahány éves megvezetettek, eltájoltak, sajnálatosan elvakított korlátoltak! 🙁

  • Ha nem is látszanak fiatalnak, szellemileg bizonyítottan 5 éves gyermek szintjén vannak…

 2. Kedves nemzetellenes tüntető fiatalok, várjuk a racionális válaszokat??????????????????

 3. Nesze neked sok kommunista áldozat emléknap! Szépen megemlékeztek róluk, aztán meg csináljátok a szállást a bolsevizmusnak!!

 4. Tisztelt Öreg!
  Egyetértek, de a megszólítottakhoz ez az aggódó szólás nem jut el. Ezért pedig a Fidesz korszerűtlen, szinte nullára redukált kampánya és hálózatépîtése a felelős.
  Azt gondolom, hogy párhuzamosan hozzájuk is kellene intézni hasonló szónoklatot, mert 2022-ben bukunk.

  • Tisztelt gyozo2018!
   Önnek tökéletesen igaza van.Ha igy marad 2022- biztos a bukás. Nem értem politikusaink miért csak a hizelgő kommenteket olvassák.A közvélemény kutatók pénzért bármit leirnak.Orbánnak senki nem mer tanácsot adni?, vagy nem lehet?, ki tudja ,de ha így van megérdemeljük bukást és kell szenvedni kb. 20 évet ujra.

 5. Hiába az ITT feltett sok kérdés, azok a tüntető fiatalok *ezt* a honlapot úgysem olvassák. Magunknak meg hiába írogatunk ilyesmit.
  A főiskolák, egyetemek felületén kell ilyen cikkeket megjelentetni, mert különben csak fölöslegesen sopánkodunk magunk közt.

  • homoródkarácsonyfalváért

   Minden tiszteletem az írásé, az íróé. A problémám a következő:

   Gyurcsány 2004-ben a határon túliak elleni kampányt követő népszavazással tudta úgy-ahogy legitimálni a puccsal szerzett hatalmát. Ami most történik, az kísértetiesen kezd hasonlítani a 2004 es népszavazási kampány előtti időszakhoz.

   Akkor még, tehát a Gyurcsány förtelmes fellépése előtt a Magyar Narancs (!) lehozta az olvasói levelemet, hogy miért is jó, ha a határon túliak magyar állampolgárságot kapnak. Még az igazán liberálisok között sem volt egyértelmű a határon túliak állampolgárságának elutasítása.

   Ezt követőn jött a magyarellenes kampány, amely a legtöbb kárt éppen a határon túli magyaroknak okozott (ez persze így nem egészen igaz, véleményem szerint a legtöbb kárt a magyar baloldalnak okozott, hiszen az állampolgárság 2010-ben orvosolható volt, a magyar baloldal szemétségét nem lehetett meg nem történtté tenni, szerintem igen is ezen alapul a fidesz 3 x 2/3-a).

   Igen ám, de a fiatal generációk erről semmit nem tudnak.

   Ugyanaz a féltés van bennem, mint a szerzőben, mint a szerkesztőségben, a hozzászólókban: féltjük a határon túli magyarokat.

   ÉPPEN EZÉRT: NEKÜNK TILOS ISMÉT KAMPÁNYTÉMÁVÁ, VÁLASZTÁSI TÉMÁVÁ TENNI A HATÁRON TÚLI MAGYAROKHOZ VALÓ ANYAORSZÁGI VISZONYT. MERT AKKOR A BALOLDAL EZ ELLEN FOG KAMPÁNYOLNI, EZZEL SZÓLÍTJA MEG A FIATAL GENERÁCIÓT. AKIK TELJESEN VÉDTELENEK A HAZUDOZÁSSAL SZEMBEN.

   Ha a kormány az oktatással, a fidesz fiataljai a fiatalok közötti ismeretterjesztéssel (de nem kampánnyal) nem tudja kezelni a kérdést, és az visszasilányul kampánytémává, az Isten irgalmazzon a magyaroknak!

   Miért lehet párszáz fiatalt kivinni az utcára és ezzel a kurd kérdést egy pillanat alatt a felszínre hozni, olyanok előtt, akik soha nem hallottak korábban a kurdokról?

   Ezzel szemben miért nem tudja a mai fiatalság, hogy a román miniszterelnök egy magyar származású szekus gyereke, hogy ez a szekus kb. akkor és ott született, mint a véreskezű magyar belügyminiszter, Rajk László, aki a munkásmozgalom mártírja. (ha-ha)

   Miért nem tudják a fiatalok, hogy a Momentum által támogatott USR-Plus román pártszövetségből Dan Barna az URS vezetője, míg a PLUS-sé Dacian Ciolos, aki a Vatra Romaneasca “kulturális” egyesületben kezdte politikai pályafutását, abban az egyesületben, amely magyar emberek haláláért felelős és amelynek máig területi követelésük van a Tiszáig Magyarországgal szemben?

   Azért nem tudják, mert mi magunknak írunk cikkeket és nem a fiataloknak, a magunk eszközeit használjuk, nem a fiatalok csatornáit.

   DE MÉG MINDIG KISEBB BAJ A TUDATLANSÁG, MINTHA KAMPÁNYTÉMÁVÁ TESSZÜK A HATÁRON TÚLI MAGYAROK KÉRDÉSÉT!

   • Így van. “Ülünk egy szobában”, és okosabbnál okosabb dolgokat mondunk egymásnak. Leragadunk “alkalmatlan” polgármester-jelöltnél, zsoldos hazaárulóknál, mintha a jövőnk kockázata tőlük származna. És “ne szólj szám nem fáj fejem” alapon mélyen hallgatunk arról a külföldről jövő támadásról, amely támadás zsoldosai ellen hadakozunk, mintha az ellenséges közkatonától függne a nemzet sorsa.
    Világosítsuk már fel végre a nemzetünk dolgozó és elmélkedésre ideje és energiája nem lévő polgárainkat arról, hogy nem karácsony gergely, nem gyurcsány ferenc, nem dobrev klára ellen kell összefognunk, hanem ezen hazaárulók külföldi irányítói, pénzelői ellen.
    Igenis ijedjen meg a nép, mert komolyan van mitől, és menjen el szavazni ugyanolyan kényszerből, mint amilyen kényszerből dolgozni jár, hogy ne haljon éhen.

 6. A leírtak megfelelnek a valóságnak.

  Fiatalság bolondság, ahogy tartja a közmondás. Gyere, buli van, és mennek, mert sokan csak ezt látják benne.
  A fiatalság, mint gyűjtőfogalom, sok mindent takar. Van benne ilyen is, meg olyan is. Származás, vérmérséklet, kivagyiság, vagányság, egyszóval a társadalmi sokszínűség tetten érhető náluk is.

  Ezt aztán ki is használják, manipulálják, a ballib szociológusok!

  A nemzeti, a magyar oldalnak – ha már ettől elkülönült egy réteg – könnyed, humorral ötvözött mondanivalóval kell rávilágítani, aljasságaik folyamataira, nem száraz, tényszerű okfejtésben magyarázni mit műveltek az elvtársak. Aki mélyebb, összefüggéseiben szeretné látni közelmúltunkat, tárgyilagos szemmel utánanéz.

  Persze vannak megélhetési fiatalok, karrieristák, kilóra megvehetők. Akik ilyen, olyan okból, reflektorfényre vágynak, majd csalódnak (ha csalódnak).

  Könnyű az időseknek, az élet már megtanította őket (már akit), de nehéz a mai fiatalnak. Csak megfelelő tudással felvértezve védekezhetnek az aljas, nemtelen támadásokkal szemben.

 7. Nekik – sajnos a “haza” szó nem sokat jelent. Bár nagyon szép ez a levél a fiatalokhoz, de inkább azt kellene nekik hangsúlyozni, hogy mi lesz a sorsuk, milyen hálát fognak kapni, ha sikerülnének eme idegen ügynökök lázításai:

  Kedves kurdokért tüntető magyar Fiatalok!

  Tudjátok ki azok a kurdok, akik a Ti nemeslelkű együttérzéseteket soha nem fogják viszonozni? Ők ugyanazok, akik elárasztották nyugat-Európa, Ausztria Németország negyedeit, és arra sem hajlandóak, hogy dolgozzanak a megélhetésükért. Kevés kivétellel arra sem hajlandóak, hogy tiszteljék a befogadó országok törvényeit. Arra sem hajlandóak, hogy megtanulják a nekik biztonságot, segélyt nyújtó európai ország alapnyelvét.
  Ők ugyanúgy muzulmánok mint a törökök, mégis ölik egymást kevés vallási különbségekért már másfél évezrede. S itt idegen földön ugyanúgy folytatják a belső viszályaikat, semmibe véve, hogy tüntetéseik, robbantásaik, verekedéseik és gyújtogatásaik közben tönkreteszik az őslakosok utcáit, negyedeit.
  De legyen a vezetőiteknek igaza: Jöjjenek a szíriaiak, afgánok és minden nép akik egymást gyepálják évszázadok óta nem hajlandóak békét kötni, noha azonos a vallásuk.
  Mit gondoltok, akkor titeket meg fognak kímélni? Az iszlám nem tűri az ateistákat, a melegeket, és a nők szabadságát sem.
  A vezetőitek a kurdok betelepítését is akarják, és úgy tervezik Európa minden lakosának fejenként 5-8 embert kell majd eltartania, mert nekik joguk van itt élni és ugyanolyan ellátást kapni mint Ti kaptok. Mi következik ebből? Hogy csak ti fogtok dolgozni, adót és társadalmi járulékot fizetni, de ők fognak tüntetni, hogy joguk legyen mindenhez munka nélkül. Ők fognak ingyen egyetemre járni, és nektek kell majd csak tandíjat fizetnetek. Ők fognak tüntetni, hogy nem magyar legyen a hivatalos nyelv hanem kurd, török, arab, és nektek kell majd mindezen a nyelven megtanulnotok.
  Mivel nem lesz arra pénz, hogy lakást építsenek ennyi embernek, a Ti lakásotokba és bérletetekbe fognak személyenként 5-8 idegent beszállásolni, akik nem fogják megengedni Nektek, hogy alkoholt igyatok, hogy énekeljetek és tilos lesz nőkkel ismerkednetek.
  Sőt nem is fog csinos lány jutni Nektek, mert elcsábítják és háremekbe dugják a barátnőiteket és húgaitokat.
  De nem ehettek szabadon pizzát, flekkent, téliszalámit, kolbászt vagy sonkát sem, mert ők ezt vallásilag tiltják.
  Hogy nem hiszitek mindezt? Az öregek rosszul látják a dolgokat?
  Akkor olvassátok mit szavaztak meg fél évvel ezelőtt Marrakesben az ENSZ-ben:
  Mindenkinek joga van papírok nélkül oda költözni a világban, ahova csak akar, és az ott élő állampolgároknak ugyanazt a lakás, iskola, élelem ellátást, iskolát, és szavazójogot kell biztosítani, mint nektek magatoknak. Csakhogy ők mint menekültek nem is kell, hogy dolgozzanak.
  S azt hiszitek, ez jó, mert ti is mehettek a Kanári-szigetekre vagy Indiába, Kurdokhoz, vagy Amerikába? Nagyon tévedtek, mert ők nem fognak adni Nektek jogokat. Ha pedig Egyiptomba, Indonéziába vagy Iránba, Pakisztánba, Tunéziába vagy Libanonba, Jordániába mennétek világlátni, ott mint gyengéket rabszolgaként a saját kiszolgálásukra fognak fogságban tartani, mert a muzulmán vallás a kafírokat, vagyis a nem vallásosakat, keresztényeket, zsidókat nem tekintik embernek és vallásuk szerint azt tehetnek veletek amit akarnak, meg is kínozhatnak, meg is ölhetnek.

  De nem kell nekünk hinnetek, csak utazzatok el egy hónapra Katarba, Kuvaitba, Iránba és Szaud-Arábiába, Kurd területekre és jelentkezzetek menekültnek, követeljetek ingyen ellátást és azonos menekültjogokat. Majd meglátjátok, hogyan bánnak veletek!

  • Judith Tóth

   Tökéletes írás,kár,hogy a fiatalok nem olvassák.Az egyetemeken,főiskolákon,gimikben kéne szamizdadként terjeszteni!!!!!!!!

  • Naprózsa mindenben igazat adok. Sajnos 40 év merkelisztáni tapasztalatából és 18 év iszlám tanulmányozásból.
   A mohamedán ideológia arra neveli fiatal koruk óta a muzulmánokat, hogy az iszlám világuralmát valósítsák meg.
   Nem arra, hogy idegen országokban a “hitetlenek” szokásaihoz, törvényeihez és életmódjukhoz alkalmazkodjanak. Egymás között apróságokért öldösik egymást. Csak a hitetlenek ellen fognak össze…

  • Nem kell messzire menni a “keleti mentalitás” miatt. Nálunk egy azeri katona baltával szétverte a fejét egy alvó örmény katonának. (bátor cselekedet..) Anno életfogytiglant kapott, de Azerbajdzsán megígérte, hogy ha kiadják a nemzetközi jog szerint ott fogja leülni a hátralévő éveket. Kiadták és ott azonnal elnöki kegyelembe részesítették, és ezzel leszarták az írásba foglalt igéretüket. Ennek ellenére Orbán Viktor testvérnépnek tekinti az azerieket..

 8. Két nagy tévedésem volt hosszú életem során. A 80-as években nem hittem, hogy a kommunista rendszer megdönthető. És elképzelni sem tudtam, hogy 30 évvel a váltás után a hamvasarcú fiatalok vörös zászlók alatt fognak tüntetni.

  • A kommunista rendszert nem döntötte meg senki. Csak egyszerűen abbahagyták a cirkuszt, mert már kenyér nem volt. Így a kommunista panem et circenses nem volt folytatható.

 9. Vajda Miklós

  Hát igen. Egy újságíró csak abban az orgánumban ír, amelyikhez tartozik ez így van rendjén. Hogy kik olvassák arra már nincs ráhatása. Ezért az olvasóknak kellene a saját családjukban, baráti körükben terjeszteni az ilyen cikkeket.
  Egyébként pedig miért is verte szét a Fidesz a polgári köröket?
  Mit csinál a Fidelitas – ha még egyáltalán létezik?
  Amíg nincs kormányzati szándék arra, hogy az ellenségeinket kemény fellépéssel visszaszorítsa, addig az egyszerű, választópolgár mit tehet?
  Ha ez így marad, akkor borítékolható, hogy ’22-ben a főváros után az országoit is elveszítjük.
  Údvözlet a tanácsköztársaságban!
  Ez pedig – ha tetszik – ha nem a a kormány bűne lesz, mert elárulta a választóit.

 10. Balatoni nyár

  Tisztelt Stefka Úr!
  Én is pont erre gondoltam és nagyon igaza van. Amíg Kurdisztánért és Tibetért tüntetnek világszerte (mondjuk, jogosan mivel megérdemlik a függetlenséget) addig Székelyföldért vagy a többi határontúli térségért a magyarokon kívül senki nem tüntet.
  Európában egy átlag német vagy osztrák jobban ismeri Tibet függetlenségi törekvéseit (ami több ezer km-re van tőle) mint Székelyföldét.
  Jobban kellene nemzetközi szinten Trianonról beszélni és nem kell félni, hogy a román, szlovák, ukrán stb. kormányok felháborodnak vagy, hogy trollok, dák és szlovák „őstörténeti” történelem tanárok pedig megpóbálják cáfolni a tényeket.
  Ne csak a rablóknak legyenek jogaik, a kárusultnak is.
  Az ő érveiket és állításaikat mi 1000x megtudjuk cáfolni, hogy Trianon miért volt igazságtalan és szembesíteni tudjuk őket a jelenlegi soviniszta kisebbségpolitikájukkal.
  Igen, legyen nemzetközi téma Trianonról mint a tibeti, kurd, katalán függetlenségi törekvésekről, a holokausztról, a kongói mészárlásról, az örmény népirtásról, ciprusi megszállásról, holodomorról, gulágról stb.

 11. Most olvastam Bayer Zsolt blogján egy egyetemi tanár elkeseredett hangú levelét a Corvinus Egyetemről, ahol ő a magyarságról és kultúránkról tart stúdiumot. Elmondja, hogy elkeserítően – szerintem inkább felháborítóan – keveset tudnak, de nem is érdekli a mai huszonéves leendő értelmiségieket a saját történelmünk, kultúránk. Szinyei Majális festményét páneurópai pikniknek tartják, Petőfi arcképét József Attiláéval keverik össze, nem tudják ki írta az Egri csillagokat vagy a Pál utcai fiúkat. A Bánk bán zeneszerzőjének tippelik Katona Józsefet és így tovább.
  Hát nemtom ki hogy van vele, de még Kádár internacionalista kommunizmusában is buktattak volna magyar irodalomból és történelemből ilyenekért.

  Persze az, hogy valaki empatikus és baloldali legyen még nem alapfeltétele, hogy ne becsülje és őrizve továbbvigye a saját nemzeti kultúráját. De ezek a fiatalok, akikeket mi valójában – erőltetve az idegennyelv tudást – külföldnek képzünk, szívfájdalom nélkül dobbantanak és hátra se néznek, úgy lépnek le örökre, mintha mi tetvesek lennénk és undorodnának tőlünk. Sokakat ismerek, akik még magyarul se beszélnek otthon a gyerekeikkel, pedig mindketten magyaroknak születtek.

  Na ők a mi elkényeztetett értelmiségi jövőnk, akik a Momentumhoz csatlakozva de facto nyílt hazaárulók. Nekik már a “magyarkodás” valami mocsárszagú barbár idea. Őnekik az egész világ tárt karokkal nyitva áll.
  Legalábbis ma ezt hiszik. Valóban oda mehetnek, ahova akarnak, és a mi pénzünkön kitanítva, szüleiket és róluk való gondoskodást magasról lesz…va válnak liberális senkivé, hazátlanná, az ma a nyerő. Ők, és nem az idősek gáncsolták el az olimpiát, ami pedig hatalmas lökést adott volna a magyar és kelet-európai nemzeti identitásoknak. Ezért volt fontos Párizsisztánba áthelyeztetni.
  Nem hiszem, hogy akinek fiatal felnőtt korára nem dobban meg a szíve a sportversenyeken felhangzó győztesi magyar himnuszért, az valaha is kimegy a határra fegyvert fogni. Elsők lesznek a hazaárulásban, sőt van egy gyanúm, hogy könnyedén áttérnek az iszlámra, mert az jobban fizető életstratégiának látszik.
  Egyet azonban nem tudnak.
  Amikor Európa behódol (de nyugat biztosan) a fehér ember ázsiója szertefoszlik. S nemcsak a muszlimok fognak fehér bőrűbe belerúgni, hanem dél-amerikai meszticektől, dél-afrikai keresztény feketékig, kínaiig mindenki.
  Mert most még félnek az eszünk, fegyvereink erejétől, de ha Trump, Putyin és mi nem leszünk, a világnak nem lesz oly pontja, ahol nem fognak fehéreket bőrük színe alapján üldözni.
  S akármilyen multikultis világpolgároknak is valljátok magatokat, fiatal őseurópaiak, ha áttértek is az iszlámra, ha vallásosabbak lesztek a muzulmánoknál túlkompenzálásként, akkor is fehér marad a bőrötök és akkor is csak másodrendű megalázott rabszolgaként fognak bánni veletek MINDENHOL A FÖLDGOLYÓN úgymond a gyarmatosítási bűneitekért bosszúból.

  Persze a valójában csak azért lázítanak titeket a nemzeteitek és szüleitek, hazavédelem ellen, mert ti rabszolgának vagytok kijelölve a jövőben. Nektek kell majd milliárd színesbőrűt agyondolgozva eltartanotok mert a pápa és a nyugati elit, Soros-Timmermans-Karácsony-Momentum szövetség már régen eladott titeket és minket is kafír rabszolgának.
  Hacsak egyből még fiatalon meg nem ölnek, (mint Dél-Afrikában már tömegével)pusztán azért mert kell a vagyonotok, házatok, és mert fehérek vagytok…!!!

  • No nem kedves Naprózsa! Saját fülemmel hallottam a létező szocializmus idején amikor a felvételiző azt felelte a kérdésre, hogy ki volt Marx és Engels. Nos a válasz: Testvérek voltak.. Horribile dictu a pártsegg bizottság lelkesen bólogatott erre.
   Amúgy tényleg döbbenetes, hogy mi mindent nem tudnak. Pl. hol van Világos, ahol a fegyverletétel történt? Nos ez -köztudott- Arad mellett van. A sok butaság mellett a legjobb válasz még az volt, hogy a Balaton partján. Ott tényleg van egy “Világos” a déli oldalon.

 12. Olvasom, hogy majdnem minden hozzászóló azzal érvel, hogy úgysem jut el a fiatalság agyáig a cikk mondanivalója, nem értik meg. Nem helyeslem ezt, mivel az ember azért él, hogy megtegye, ami a lehetősége, képessége. Ahelyett, hogy leírnánk ezeket a fiatalokat (akiket tisztelni, szeretni én sem tudok), meg kell tenni, próbálgatni kell hatni rájuk, mert ez a feadatunk. Ha életünkben csak 1-2 embert tudunk megvilágosítani, már nem hiába éltünk, de ha csak siránkozunk, azzal a saját tunyaságunkat is siratjuk.

 13. Vinczer S.Péter

  Nem a tudatlan fiatalok a hibásak, hanem a finomkodó polgári kormány, amely nem távolította el a nomenklatura tanerőit.
  Nem tanultak a kommunistáktól? Nekik első dolguk volt eltávolítani a “klerikális” tanítókat. Felnevelték az utánpótlásukat, a fiatal generáció nem tudja mi a csengőfrász, a fekete autó, a kirakat perek. Miért halt meg Hómann Bálint kultuszminiszter a börtönben.

  Az oktatásban keressék a hibát, miért nem tudják az egyetemre kerülők, hogy ki volt Papp Laci,ki a szerzője a Bánk Bánnak……

  Ha erre nem ébrednek rá, akkor a fiatalok elhiszik a nemzetellenes agymosást, és lesznek elegen, hogy megbuktassák a polgári kormányt, Dobrev Klárával az élen visszakerüljenek a kaméleon kommunisták
  a hatalomba, és derékba törjék Magyarország fejlődését, a jóléti magyar társadalom kialakulását.

  2O2O ban hasonló vigyorgást akarnak látni, mint Karácsony megválasztásával a megalakuló közgyűlésen?
  Tessék megtisztítani a tanerőt balos ellenzéktől még akkor is, ha eljárást indít ellenünk az EU siserehada.

  • Minden rendszerváltáshoz hozzá tartozik a meghatározó szereplök teljes cseréje. A pedagógusok ide tartoznak. Hiába vagyunk dolgos magyarok, ha a gyermekeinket ballibsi kommunista és buzi tanárok hada hülyíti és agymossa…
   Egy pillantás a “haladó nyugatra” Merkelisztánba megmutaja, hová tud süllyedni egy kizsigerelt, agyament nemzet.

 14. A legtöbb fontos dolog akkor válik értékessé amikor kiderül, hogy nincs többé. A marketinges hazugságok hálójában vergődő fiatalok nem tehetnek arról, hogy nem eléggé érettek. Majd megtanítja őket az élet. a kilátástalan munkahelyi vergődés, a sokadik kudarcba fulladó kapcsolat, a visszafizethetetlen hitelhegyek, a teljes szeretetlenség, a drogos zsákutca. Lehet késő lesz az ébredés, ezért kell a kemény fellépés ott ahol van értelme. Ahol van értelme. Én egy bohóc-jobboldali pártot alapitanék ha sok pénzem és időm lenne, a kétfarkúhoz hasonlót, a baloldali politikák kifigurázására.

 15. Farsang Tibor

  Kedves Bátyám!
  Amit írtál azzal teljes egészében egyetértek.
  Amit másképp látok az az, hogy a mostani elit is elhagyta a magyar népet!
  Bukásukat ez fogja okozni, az elszalasztott lehetőség, hogy valóban felemelkedjünk, közösen, mi magyarok!
  Nézz a devizahiteles holokausztra, nézz az újra bankcsapdába csalt csokosokra, nézz a 30 ezüstre, amiért engednek a világelitnek, hogy ők is odatartozhassanak, és akkor megérted, hogy nem ők azok!
  Sajnos mindent előröl kell kezdenünk, újra!
  Ajánljad a jövőkép kongresszus előadásait, hogy tisztán láthassa mindenki a tornyosuló feladatokat, minden fórumon, ahol csak tudod.
  Tisztelettel:Farsang Tibor

 16. Remek írás.
  Csak az a gond, hogy olvasása és megértése több mint 70-es IQ-t igényel. Amivel a legtöbb címzett nem szolgálhat….

 17. Szerintem is valami nagyon modern módon kellene eljuttatni az utóbbi 100 év magyar történelmét a fiataloknak, pl. rajzfilm sorozattal, amit megelőz egy-egy érdekes 1-2 perces előzetes, és a világhálón is elérhető, reklámozott, a mai kornak megfelelő képi világgal! Sok részlet kiderült a rendszerváltásról is, ezeket jó lenne a közönség elé tárni vizuálisan is, mert a legtöbben a médián keresztül tájékozódnak.

 18. Peter Vinczer

  Ne okoljuk a fiatal generációt, olyanok mint a tanítóik, és tanáraik. Mit tanulhattak a nomenklatura tanítóitól? Emlékezzünk, a Rákosinak első dolga volt a “klerikális “tanerő likvidálása.. Hómann Bálint kultusz miniszter miért került börtönbe? Nem tanultunk ebből, hogy a fiatalokat kell megfogni, és a balos tanerőt meneszteni.
  Tudtommal Bayer Zsolt történelem tanár… Ő miért nem tanít? és még hány ilyen tanár lehet más szakmában?

  A tanerőt az óvodától az egyetemig haladéktalanul meg kell tisztítani a balosoktól, és magyar patrióta tanerővel igaz magyar történelmet, irodalmat kell tanítani. Ha erre nem kerül sor, akkor a 18 éves új szavazók 2O22-ben mind a baloldali csőcselékre, Dobrevre fog szavazni, és akkor sem veszik majdan figyelembe a Fidesz/KDNP kormány megvalósításait, mint ahogyan a Tarlós megvalósításait sem vették figyelembe.

  A megvezetett fiatalok új szavazók, a lakcím kártyás idegenekkel -akiket ki kellene zárni- megdönthető lehet a Fidesz/KDNP Ne dőljünk hátra, erősen mozgósítani kell a jobboldal szavazóit.

  Radikális, kemény, egészen más kampányra van szükség .

 19. Nemcsak kétségbeejtően hülyék, tanulni se akarnak. A jó fizetés az kellene, de hogy a szakma alapjait megtanulja? Inkább órán faszbukozik. Aztán mikor az első munkahelyén takarításra fogják, és a szemébe mondják, hogy nem jó másra, akkor megsértődik. Akkora egójuk van, hogy véletlenül sem keresné magában a hibát egyikük se. Az egyetemi végzettségű humán értelmiség meg csak két dologra képtelen: rendszerben gondolkodni, meg csapatmunkára.
  Jövőnk záloga? Dögöljek meg, ha kiváltom.

 20. Stefka úr! Ha nem lennék 70+ éves akkor már holnap leutaznék Szigetvárra egy méretes csákánnyal, hogy Szulejmán szobrát elintézzem. Részemről ennyi a török-magyar barátság!

 21. Hear,hear

 22. Istvan Fodor

  Kiegésziteném az olvasni javasolt írók listáját Szabó Dezsővel, aki azt mondta hogy Minden magyar felelős minden magyarért

 23. Jancsó Norbert

  Ébresztő! Amíg ez a “liberális” agymosást tanítják a középiskolákban, egyetemeken -a liberál, libertariánus tanárok- ,mert ezek tanítják az ifjúságot csodákat ne várjunk. Mindenki elgondolkodhat azon, hogy egy mai 16-17 éves választó korban lesz 2022-ben. Szóval ne csodálkozzunk, majd a végeredményeken.

 24. A tisztel cikkiro ur elfeledte meg emliteni, hogy a kurdok egy testvernepunk. Kurdisztan letezett 1917 elott de az angolok es franciak jovoltabol feltrancsiroztak oket is mint minket.
  Tudjak ok mit csinalnak

 25. Nagyon szép írása ez Stefka István úrnak.És valóban minden középiskolában fel kellene olvasni a szavazó korú fiataloknak. Sajnos az élettapasztalattal nem rendelkező fiatalokat könnyen be lehet csapni. Elhiszik a kampányban felelőtlenül igérgetőknek,amit mondanak lásd. az október 13-i választás után történteket.
  A KÉPVISELŐK ELSŐ DOLGA AZ VOLT,HOGY FELEMELTÉK A SAJÁT FIZETÉSÜKET.
  Szegény választók pedig azt hitték nekik majd jobb lesz, ha Orbán Viktor elleni gyűlöletből az ellenzékre szavaznak. Most meg azt látni,hogy sorra visszatérnek azok akik már többször is tönkretették Budapestet és Magyarországot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük