Patkány patkányért kiált

Nem jó üzenet a patkányozás. Főként itthon.

Amikor Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő azt mondta az ATV műsorában, hogy azért nő a Fidesz szavazótábora, mert sok a patkány Magyarországon, akkor ez a félreérthetetlen megjegyzés kiverte biztosítékot. Kocsis Máté a Fidesz parlamenti frakcióvezetője elsőként reagált: teljesen egyértelmű, ami elhangzott, azt egyféleképpen lehet csak érteni, az ellenzéki politikus lepatkányozta a Fidesz mintegy három millió szavazóját. Ha Bangóné Borbély Ildikó önként nem adja vissza a parlamenti mandátumát, akkor az MSZP illetékes testületeinek kell visszahívnia, a magyar közélet nem teheti elfogadottá a választókkal szemben ezt a hangnemet.

A botrány az ellenzéki sajtóban már kiverte a biztosítékot, a kormánypártisággal megalapozottan nem vádolható Mérce lemondatná a képviselőt, ugyanakkor mások mellett a HVG, az Alfahír, a 444, a Nyugatifény, a Magyar Narancs szerint is egyértelmű, hogy a politikus a Fidesz szimpatizánsait sértette meg. A Momentum, a DK és más ellenzéki pártok is elfogadhatatlannak nevezik ezt a kijelentést, egyedül az MSZP nem határolódott el a szocialista politikustól.

Az, hogy valamelyik balliberális képviselő átlépi a vörös vonalat, az várható volt.

Az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik, az LMP egyáltalán az ellenzék erőszakos fellépése az Országgyűlésben, a parlament előtt, az MTVA  elfoglalásának kísérlete, fenyegetőzés akasztással, börtönnel, Magyarország lejáratása az Európai Parlamentben mind-mind előre jelezte, hogy valahol elszakad a cérna.

Azt mindig is tudtuk, hogy a szocialisták, liberálisok, egyáltalán a kommunisták lenézik a választóikat, semmibe veszik akaratukat, végtelenségig kihasználják híveiket, képesek az erőszakra is (lásd 2006-ban Gyurcsány rendőreivel a békés tüntetőkre támadt, lövetett), de arra nem számított senki, hogy eljutnak a jobboldali, nemzeti szavazókhoz, akiket az egyik leggusztustalanabb állatfajhoz hasonlítanak.

Miért írtam az elején, hogy miért nem jó üzenet, ha patkányoznak Magyarországon? Ennek történelmi hagyományai vannak. Éppen százegy évvel ezelőtt ragadta magához a hatalmat Budapesten a szabadkőművesség. Ekkor már évtizedek óta folyt a több mint ezer éves keresztény magyar állam elpusztítására irányuló aknamunka. Az egyre elvaduló magyar- és keresztényellenes uszítás főképpen Budapesten megteremtette azt az országszerte ugyan kisebbségben lévő, de harsány és erőszakos társadalmi bázist, aminek segítségével 1918. október 31-én a hazaáruló Károlyi Mihályt maguk előtt toló nemzetvesztők megragadták a hatalmat.

Herczeg Ferenc írja gróf Károlyi Mihályról: „A nemzet méltósága egy degenerált hazardőr kezébe volt letéve. (…) Magyarország életének legtragikusabb órájában, midőn szükség lett volna a nagy elődök minden hitére, hazaszeretetére, bölcsességére, bátorságára és ékesszólására, egy politikai szövetkezet cinizmusa ezt a démoni dilettánst taszította ki a világtörténelem színpadjára.” A polgári radikális sajtó, Az Est, Kéri Pállal az élen nyíltan gyilkosságra uszít. A budapesti utcákat ellepte a fosztogató, erőszakoskodó csőcselék. És közben Magyarországot, látva hazánk bénultságát, több oldalról ellenséges támadás érte.

A többit tudjuk: a degenerált vörös gróf száz éve 1919 márciusában átadta a hatalmat a kommunistáknak, akik addig Magyarországon sohasem tapasztalt brutális terroruralmat vezettek be. Kun Béla, Szamuely és társaik válogatott kegyetlenséggel gyilkolták a magyarokat, hátba támadták az Erdélyt védő Székely Hadosztályt. 1918-ban a gyalázat, a gyávaság, az aljasság, a magyargyűlölet uralta el Magyarországot. Az akkor történteket teljes joggal nevezte a két világháború közötti hazafias közvélemény patkánylázadásnak. A világtörténelemben sem azelőtt, sem azóta nem fordult elő, hogy egy megtámadott ország vezetői önvédelem helyett lefegyverzik saját katonáikat. (Forrás: Demokrata, Ágoston Balázs, 2018.10.31.)

Ez volt az egyetemes magyar történelem legundorítóbb hazaárulása.

A baloldali csatornasajtó, a patkánylázadás vinnyogó hada ekkor már nem ismer gátlásokat. A nemzetet, Magyarországot megtagadják, részt vesznek Magyarország feldarabolásában.

Ezért óvatosan kell bánni a patkányozással kedves csepeli szocialista politikus, mert vannak még ma is Magyarországon sokan, akik tudják, hogy kik a patkányok? Országot szétrobbantani akaró, nemzetet eláruló, nemzetvesztő politikusok, akik nem a  jobboldali, konzervatív, keresztény, nemzeti oldalon állnak. A balliberális oldal, a kommunisták 1945-től 1956-on át egészen a rendszerváltásig továbbra is a véres terror, a diktatúra, a szellemi elnyomás eszközeivel éltek. 1919 szellemi örökösei mint Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Farkas Mihály valamint Kádár János, Apró Antal és Aczél György megbocsáthatatlan bűnöket követtek el a magyar nép ellen s felbecsülhetetlen károkat okoztak Magyarországnak. Ezeknek jogutódai a mai balosok, akik nemcsak Magyarországon, de az Európai Unióban és szerte a világban rossz hírét keltik a magyarságnak, Magyarországnak szintén minden igyekezetükkel folytatják kártékony tevékenységüket. Ez a viselkedés amit lehetne valamivel jellemezni.

Aztán miért nem kellene patkányozni Bangónénak? Mert vannak más rossz emlékeink is. Ilyen rossz emlék az is, amit az 1956-os forradalom és szabadságharc elítéltjei, rabjai tártak fel. Azokat, akik besúgtak a börtönben, a vamzereket, az árulókat patkánynak nevezték. Ismert, a rendszerváltás egyik vezető politikusa, aki ezt a becenevet kapta a börtöntársaitól.

A patkányozás visszaüthet.

Ezeket a helyesírásáról elhíresült – „folytani”(fojtani), „miket”(minket) – csepeli politikusnak a történelemből tudnia kellene. Lehet, hogy az iskolai tanórákról is hiányzott? A magyar nép döntő többsége kimaradt a negyven évig tartó ügynökvilágból, de tudta azt is, hogy kit kényszerítettek jelentéstételre s kit nem. Persze azokat megvetette, patkányoknak tartotta, akik kényszer nélkül, önként vállalták ezt a szerepet. Ismerjük azt a mondást: tolvaj tolvajért kiált… Inkább nem folytatom.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

A pápa

A keresztényüldözés a huszonegyedik század fordulójára ismét tetőfokára hágott. A pápa immár kétezer éve a …

25 hozzászólás

 1. Pontosan definiált irás, nemcsak Endrödy érezheti magát megszólitva …

 2. Vajda Miklós

  Az eddigi hozzászólások tartalmi és stílusjegyeiből látszik, hogy a magyar újságolvasó társadalom egy része milyen mélyre süllyedt. Ez természetesen nem az újság – és főleg nem az újságíró – hibája, hanem megmutatja a hozzászólók intellektuális színvonalát. Ugyanis – a történelmi ismeretek hiányában – sokan nem a témához szóltak hozzá, hanem egymást minősítik.
  „A világtörténelemben sem azelőtt, sem azóta nem fordult elő, hogy egy megtámadott ország vezetői önvédelem helyett lefegyverzik saját katonáikat.”- írja Stefka úr.
  Most tehát másodszor történik meg ugyanez, de most már egész európai szinten. Ugyanis az Európa népeire erőltetett faji és vallási háború megkezdése előtt, az EU senki által sem választott vezetői – miként 1919-ben is – felszámolták a nemzeti hadseregeket. Majd a beáramló idegeneket felhasználva – miként 1919-ben is – megkezdték az őshonos európai nemzetek népirtását. Ez történik jelenleg is, miközben az olvasók egy része – az újság színvonalához méltatlanul – egymást gyalázza. Jó reggelt kívánok, kedves olvasók!

  • A nemzeti hadseregek felszámolása után még betiltották a határőrizetet, az idegenek kilétének tisztázásáig az elkülönítésüket……. meg még ki tudja mit.
   Előírták viszont a benyomulók eltartásának kötelezettségét, függetlenül attól, hogy némely országra
   vonatkozóan ez magasabb összeg, mint amennyiből ott dolgozó emberek, vagy egy életet már
   ledolgozó emberek élnek.
   Szépen fokozatosan nyomták ezt rá a népekre. Aztán aki meg nem teljesíti, az nem elég eu-megfelelő, nem elég demokrata.
   Aztán amikor mindez megvolt, akkor indították a eltartandó-megszálló tömegeket.

   Korábban meg ott bohóckodtak a harmadikországozással.

  • Stimmel. Brüsszeli patkányoknak fogom ezentúl a Juncker-Weber társaságot nevezni. Dr. Orbán Viktor a saját jól felfogott érdekében azonnal szakítson a patkány Weberrel, mert elveszíti a szavazóit!

  • Tisztelt Vajda Úr,
   “Az eddigi hozzászólások tartalmi és stílusjegyeiből látszik, hogy a magyar újságolvasó társadalom egy része milyen mélyre süllyedt.”
   Ez így igaz. A magyarországi “vitakultúra” minden szinvonal alatt van. Nem kis szerepet játszott itt Bayer Zsolt se, aki a proli, gyalulatlan, alpári stílust próbálta -sikerrel- szalonképessé tenni. Elég csak a nemzeti lovagkereszttel kitüntetett publicista Lunacek ellen elvesztett perére gondolni.
   Az EU vezetöi természetesen nem számolták fel a nemzeti hadseregeket, minden ország akkora hadsereget tart fenn, amekkorát jónak lát.
   Európában az emberek nem beszélnek népirtásról, jóllehet Európában kissé több menekült/migráns él, mint a migránsmentes Magyarországon. Az európaiak már hosszú ideje élnek külföldiekkel, a társadalmak nem mentek tönkre, ellenkezöleg.
   Az az érzésem, hogy az újabb patkányozás a meglevö, egyre súlyosabb problémákról való figyelem elterelést kívánja elérni. Probléma pedig van böven. A probléma nem a migráns simogató és a migránst nem simogató erök összecsapása, mint azt a magyar kormánypropaganda bemesélni kívánja.

   • Vajda Miklós

    Tisztelt “Objektív”!

    Bayer úr személyéről, és elveszett vagy megnyert pereiről nem kívánok vitatkozni, megteszi ezt ő maga. Természetesen az sem elfogadható, ha ő, vagy bárki más a nemzeti oldalon olyan stílusban kritizál, ami kifogásolható a másik oldalon. Én a jelenségről írtam, nem kiemelve senkit az érintettek közül.
    Sajnos az EU – a tagállamok korábbi vezetőivel egyetértésben – felszámolta a nemzeti hadseregeket, a Lisszaboni Szerződésben. (EUSZ 18. cikk) helyette itt van a NATO, amely nem nemzeti érdeket véd, hanem nemzetközit. A fenntartásába befizetjük a kívánt hozzájárulást (tagdíjat) majd a magyar katona elmehet pl. Afganisztánba demokráciát csinálni, miközben az afgán életerős, sorköteles fiatal Európába jön, mert őt otthon üldözik, és itt öldösi a fehér, keresztény embereket. No meg döngeti a kerítést Röszkénél, mert neki emberi joga betörni, és élősködni az európaiakon. Korábban a magyar katonát a Varsói szerződés Kubába, meg Angolába küldte védeni a hazát.
    A kérdés az, hogy hol húzódik a népirtás alsó határa?
    Szerintem az is népirtás, hogy 2015-től mostanáig kb. 500 embert gyilkoltak meg a szegény, üldözött bevándorlók Európa különböző régióiban. Ez pedig tény, és nem attól függ, hogy Európában miről beszélnek az emberek. Abban az Európában, ahol a migrációról csak pozitívan lehet szót ejteni.
    Sajnos Magyarország sem migránsmentes, csak még sokkal kevesebben vannak, de azért szivárognak befelé. Napi tapasztalat, hogy pl. a 139-es buszon egy évvel ezelőtt csak egy 5 tagú arab család utazott, most már legalább 25-en vannak, és elvárnák, hogy a babakocsis magyar kismama szálljon le a buszról, mert ők akarnak a helyéra felszállni. Amikor közöltem velük, hogy várják meg a következő buszt, azt mondták, hogy nekik személyiségi jogaik vannak. vajon kik tanítják ki őket erre? Vajon miért van több joga egy bevándorlónak, az adófizető, őshonos magyar állampolgárral szemben?
    Igen, az európaiak már régen élnek külföldiekkel. De a korábbi évszázadokban azonos vallású és kultúrájú népek éltek együtt, ezért nem voltak akkora konfliktusok, mint az utóbbi évtizedekben. Nem az a probléma, hogy néhány más vallású és identitású csoport Európába jön, hanem a mennyiség a probléma. Ne mossuk össze a külföldieket az európai kultúrát hírből sem ismerő, integrálódni nem hajlandó barbár hódítókkal, akiket szándékosan azért küldtek, hogy elfoglalják Európát. Ne akarja velem senki sem elhitetni, hogy Marokkótól Pakisztánig, hirtelen és egyszerre jutott eszébe millióknak, hogy ők elindulnak Európába.
    Ha a patkányozás a figyelem elterelést szolgálja, akkor azt azon kell számon kérni, aki azt elkezdte.

    • Tisztelt Vajda Úr,
     köszönöm figyelmes válaszát.

     Az EUSZ 18.cikkében nem olvastam arról, hogy hogy kötelezö lenne a nemzeti hadseregek felszámolása. Ma a fenyegetettség kisebb, mint az un. hidegháború idején, az oroszok általi fenyegetettséget a NATO tudta megfékezni. Bár az orosz ismét hegemoniájának kiterjesztésére gondol és e szerint cselekszik.
     (Még a NATO megalakulása elött folytatta az orosz a Berlini-blokádot, csaknem egy évig tartott. Többek között e támadás miatt is alakult meg a NATO.)
     Európa (az EU-tagállamok) jó 70 éve élnek háború nélkül, hála a NATO-nak, hála az EU közösségnek.
     Magyarországnak nem muszáj NATO tagnak lenni, a kommunizmus bukása után sietett minden posztkommunista ország a leggyorsabban tag lenni. Ki lehet lépni.

     Nem kívánom Önnek, hogy azt a sorsot érje meg, mint az „itt keresztény embereket öldösö“ afgán menekültek többsége, vagy az oroszok által kibombázott szírek.
     Az is kissé túlzás, hogy a menekültek csak életerös katonakorú férfiak lennének. Feltételezem, hogy Ön még nem járt egy németországi „Erstaufnahmelagerben“, ahol a menekülteket, még ügyük elbírálása elött elszállásolják. A kép kissé más, én nem Európát megszállni akaró katonákat láttam. (Hogy van, lehet közöttük késöbbi terrorista, az persze nem kizárt.)

     Ölnek az afgán menekültek? Elöfordult már.
     Beszámol a magyar királyi tv az NSU sorozatos emberöléseiröl? Azt hiszem, hogy nem, mert a képbe nem illik be.
     Hadd jegyezzem meg, a „keresztény embereket öldösö afgán menekültekkel teli Németországban viszonylag lényegesen kevesebb gyilkosság történik, mint Magyarországon! „Magyarország egy biztos ország“ nimbusza csak egy képzelt állapot. (Németországban 100.000 lakosra 0,9, Magyarországon 100.000 lakosra 1,9 gyilkosság esik)

     Nem tudom, hogy kik tanítják a magyarországi menekülteknek, hogy nekik személyiségi jogaik vannak az elsö beérkezö buszra felszállni. Biztos a háttérhatalom, vagy Soros oktatja öket ki.
     Nem tudom azt sem, hogy Magyarországon a menekülteknek/bevándorlóknak több joguk lenne, mint a magyar állampolgároknak. Ezt a “több jogot” biztosító jogállást, ide tartozó paragrafust nem ismerem.

     “Ne mossuk össze a külföldieket az európai kultúrát hírből sem ismerő, integrálódni nem hajlandó barbár hódítókkal, akiket szándékosan azért küldtek, hogy elfoglalják Európát. ”

     A 2015 tavasza óta tartó gyülöletkeltö plakátkampány meghozta gyümölcsét. “integrálódni nem hajlandó, barbár hódító, elfoglalják Európát” Ezek a magyarországi többség véleménye a bevándorlókról/menekültekröl.
     Sokan beszélnek így, elsö sorban azok, akik még soha életükben nem láttak menekültet.

     • Vajda Miklós

      Olvassa el a Lisszaboni Szerződést.
      1986. október 11-12-én zajlott le az izlandi fővárosban, Reykjavíkban Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkár és Ronald Reagan amerikai elnök második csúcstalálkozója. Ott állapodtak meg abban, hogy nem csak a Varsói Szerződés megszűnik, és a NATO – a viszonosság jegyében – egy tapodtat sem megy keleti irányba. Gorbacsov ezt elfogadta. Nézze meg, hogy hol áll a NATO – az orosz határoknál, amelyek körül vannak véve un. védelmi rakétarendszerekkel.
      Az európai népek legkésőbb 2015 óta nem élnek háború nélkül, mert ami ma nyugat Európában folyik, az hadüzenet nélküli háború, csak nem a hagyományos eszközökkel folyik.
      A kommunizmus csak látszólag bukott meg. Sajnos most – más ideológiával – nyugatról támad. Erre használja föl az Iszlámot.
      A NATO-ból ugyanúgy nem lehet kilépni, mint ahogy a Varsói Szerződésből sem lehetett.
      A nemzetközi jog szerint, egy legitim módon megválasztott kormánynak joga van külső segítséget kérnie a saját hazája megvédése érdekében. Ezt tette az Asszad kormány, amikor Oroszországhoz fordult. Tehát a mai Oroszország – amely nem azonos a korábbi Szovjetunióval – legitim módon van jelen Szíriában. Ezzel szemben a NATO, az amerikai és az EU haderők teljes mértékben agresszornak minősülnek.
      A képlet tehát megfordult. Az 1956-ban Magyarországra egy illegitim kormány által behívott hódító hadsereg verte le a magyar forradalmat. Ennek az országnak a mai hadserege Szíriában teljesen legitim módon van jelen.
      Hogy ön mit látott Németországban, az egy dolog. A 75 év alatt kimosott agyú németek hogyan adják föl a saját országukat és életterüket az ő dolguk. De azt nem fogjuk hagyni, hogy az EU ránk kényszerítse ugyanazt, amit a német társadalom művel a saját hazájával-.
      Tudja sohasem fogjuk elfelejteni azt a képet, amikor 2015-ben Budapesten az élelemért sorban álló “menekültek” az őket filmező TV kamerába mutatták az ujjukkal, hogyan fogják elvágni a torkunkat.
      További sok sikert az önfeladáshoz!

     • nemcsak az rtl klub-ot kell nézni, és akkor talán bedereng 1-2 tény is… Az ú.n. menekültek nyilatkozták, hogy az izraeli jótevőjük segítségével jutnak el Nyugat-Európába. Egy másik “menekült”-család a hazájába való visszatéréskor nyilatkozott még a reptéren, hogy nekik nem ezt ígérték – 11.000 usd-t költöttek el az amúgy a Ny-Európába való költözésükre – de nem azt kapták, amire számítottak. Nyugat-Európa ma: dar-al harb terület.

 3. “patkánylázadásnak. A világtörténelemben sem azelőtt, sem azóta nem fordult elő, hogy egy megtámadott ország vezetői önvédelem helyett lefegyverzik saját katonáikat.”
  ///
  Félig már ez is megvan.
  A határainkat myitva kell tartanink, és nem adhatunk ki tűzparancsot. Ha az EU hadserege létrejön, annak a németek lesznek az irányítói, és akkor Isten irgalmazzon nekünk, mert ők nem fognak. Nem fegyverrel, kényszerbetelepítéssel semmisítenek meg minket. Ha hagyjuk.

 4. Rohoska István

  Tisztelt Erdődy úr. Ön és az elvtársai nem tudnak olyan aljasságot mondani, ami miatt én megsértődnék. Önök nem párbajképesek.

 5. Világ patkányai egybesüljetek! Először a “haladók”. Önkéntes kauszt várja őket.

 6. “patkánylázadásnak. A világtörténelemben sem azelőtt, sem azóta nem fordult elő, hogy egy megtámadott ország vezetői önvédelem helyett lefegyverzik saját katonáikat.”
  ///
  Félig már ez is megvan.
  A határainkat myitva kell tartanink, és nem adhatunk ki tűzparancsot. Ha az EU hadserege létrejön, annak a németek lesznek az irányítói, és akkor Isten irgalmazzon nekünk, mert ők nem fognak. Nem fegyverrel, kényszerbetelepítéssel semmisítenek meg minket. Ha hagyjuk.

 7. Pontosítani szeretném Stefka úr írását. Azt írja, hogy Bangóné csepeli politikus. Bangóné Kaba szépe és valószínűleg az esze is, mert ő futotta be eddig a legnagyobb karriert onnan. Miután ” fölfútta” a szél Budapestre, az MSZP Csepelen indította a női kvóta jegyében, de végül visszaléptették egy egyezség keretében.
  Úgyhogy ezt a kiváló jellemű, nagy formátumú politikusnőt a kutya se választotta meg képviselőnek, érzésem szerint lassan vissza fog tántorogni Kabára a Bangók közé. Nem fog pótolhatatlan űrt hagyni maga után.

 8. Emberek, ne szavazzunk ezekre az MSZP–s, férgekre, csúszó mászokra nem szavazunk. Toth, Ujhelyi, Szanyi, Bangó, Kunhalmi, Korozs,Tütö egy szarok.

 9. Soha nem hasonlítok emberfélét állatokhoz. Ez magától értetődik. De léteznek enyhébb megfogalmazások, s vannak megjelölések az ilyen egysejtű férgekre. Tessenek találni megfelelő szavakat arra, hogy jellemezhessük ezeket, és ne sértsük meg az állatokat vele.

 10. Patkánynak patkány a méltó társa, megtisztel téged, ha barátjául fogad. (Madách után szabadon.)

 11. Tisztelt Vajda Úr,

  azt hiszem Önnel nagyon elszaladtak a lovak.

  “1986. október 11-12-én…Reykjavíkban Mihail Gorbacsov .. és Ronald Reagan amerikai elnök második csúcstalálkozója. Ott állapodtak meg abban, hogy nem csak a Varsói Szerződés megszűnik, és a NATO – a viszonosság jegyében – egy tapodtat sem megy keleti irányba. Gorbacsov ezt elfogadta.”

  Magyarország nagyhatalom! Az összeesküvési elméleteket gyártó nagyhatalom!

  Hogy állapodtak volna meg a Szovjetúnió széthullása elött 5 évvel, hogy megszünik a Varsói Paktum, és a NATO nem terjeszkedik tovább?
  Ennek az összeesküvési elméletnek a valóságtartalma pont annyi, mint a Rózsadombi Paktumnak, vagy annak a nemzetiek körében elterjedt „hírnek“, hogy a pozsonyi csatát tanítják az American Military Academy-n, a West Pointban.
  Hülyeség, semmi nyoma nincs a Varsói Paktum feloszlásáról a Reykjaviki találkozón. A találkozó egyébként sikertelenül végzödött, Gorbacsovnak nem sikerült Reagan elnököt az SDI programról lebeszélni.

  Mégegyszer, négy évvel a berlini fal, és az európai kommunizmus összeomlása elött hogyan adhatta volna fel Gorbacsov a Varsói Paktumot?
  Semmi jel erre nincs, ez egy fake news. És ez a fake news minden akadály nélkül terjedt, terjed az interneten, mert az agymosottak ezt hinni akarják.

  Szerencsém van, szerencséjük van ismeröseimnek, családomnak, hogy nem vettünk semmit észre abból, hogy a 2015-óta hadüzenet nélküli háborúban élünk.
  A Kelet-Európából ide jövök tömege sem vették észre, hogy háborúba jönnének.
  Majd tavasszal, ha megtelnek a sörkertek, figyelmeztetni fogom a békésen üldögélöket, hogy háború van, vegyék végre észre, az Európát megmenteni akaró országból jön a hír!

  • Vajda Miklós

   Az, hogy valamiről nem tudunk, nem jelenti azt, hogy az nem is létezik. Na így van ön a reykjaviki háttéralkuval. Olvasni kellene, tisztelt uram. Például William Guy Carr Pawns in the game című könyvét, vagy Zbigniew Brzeziski The grand chessboard című művét. De sok egyéb forrás is leírja, hogy mi folyik a háttérben.
   Értem én az iróniát, de az ön súlyos információ hiányának a terméke az, hogy a háborút csak egyféleképpen tudja elképzelni.
   A magam részéről ezt a vitát lezártnak tekintem.
   Önnek pedig jó reggelt kívánok.

 12. Az összeesküvés elmélet szerzöje a vitát lezárja.
  Az úr a tipikus, olcsó összeesküvéselmélet szerzöje. Pontosan megnevezi, hogy kik, mikor és hol talákoztak. Azután a megbeszélés tárgyának megnevezi azt a fantáziaszüleményt, ami tetszik neki.

  Késöbbiekben védeni próbálja a védhetetlent. Hivatkozik William Guy Carr-re és Brzezinskire, mintha ez a két ember valaha is igazolta volna az összesküvéselméletet szövö Vajda úr állítását.

  William Guy Carr egy kanadai író, aki az idézett könyvében egy állitólagos illuminátorok által szervezett világösszeesküvésröl ír. Nem támasztja alá az 1986-ban lefolyt találkozón az állitólagos „háttérmegegyezést“. Már csak azért sem, mert Carr 1959-ben meghalt. Természetesen Brzeziski sem támogatja Vajda úr összeesküvéselméletét. De Vajda úr megnevez két semmit nem érö forrást.

  De Vajda úr azért terjeszti ezt, belepasszol a világképébe. És sajnos sokan el is hiszik, hiszen Vajda úr mindig „forrásokat“ tud megnevezni. (hogy milyeneket, azt fentebb leírtam.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük