Végjáték

A komcsik pártja kemény! – régi mondás ez. Meg az is, hogy a bolsevisták („azaz mi” – ahogy Kádár fogalmazott) különleges anyagból vagyunk gyúrva. Ezért gyilkolhatták le büntetlenül az ötvenhatos forradalmárokat. Ez a „különleges anyag” felmentette őket. Ezek alapigazságnak nevezett hiedelmek, amit évtizedekig a baloldali támogatók még el is hittek. Ma már egyre több a kétség, egyre nagyobb a bizonytalanság bennük.

A több évtizedes szocialista-szabaddemokrata korrupció, a sunyi tolvajlás – legutóbb Göncz Kinga volt szocialista külügyminiszter nevéhez köthető 9,7 milliárd forintnyi költségvetési csalás került napvilágra hiteltelenné tette a balliberális oldalt.

A Magyar Szocialista Párt tisztújításán sikerült a legjelentéktelenebb elnököt választani Tóth Bertalan személyében.

Ott is az alkuk, a pénzhatalom állhatott a háttérben. Mesterházy Attilának nem kellett levágnia d’Artagnant idéző szakállát és bajuszát. Kis különbséggel ugyan, de veszített az elnökségért vívott harcban. De nincs jelentősége. Tóth Bertalan lett az szürkék hegedőse. Nem véletlen, hogy Galló Béla politológus azt mondta: mindegy, ki vezeti a szocialistákat. Vezethetné Mesterházy Attila is, de már többször bebizonyította, hogy csak a kudarcba tudná vinni a pártját. Ha Szanyi lett volna az elnök, mondásain jókat röhögnénk, de a szocialisták egy lépésre sem jutottak volna előrébb. Kunhalmi Ági vicces, olykor kicsit kapatos, azon szintén csak derülnénk a produkcióin. Újhelyi István kisstílű bohóc, aki nagyobbat akar f….ni az apjánál.

Tehát így állunk a magyar baloldal, balliberális oldal egykor vezető pártjával.

Ebből a mély veremből nehéz lesz kijönni. A régi pártembereknek – Kovács Laci bácsi, Lendvai Ildikó, Szekeres Imre, Hegyi Gyula és jónéhánynak – már intettek. Nem a koruk miatt, hanem azért, mert nem tudtak váltani.

Képtelenek voltak választ adni azokra a kihívásokra a fiatalabb generációval együtt, ami Magyarországot és Európát a legérzékenyebben érinti. Nem értik az illegális migráció veszélyeit, nem értik a nemzetpolitikát, a határainkon túl rekedt magyarság problémáit, egyáltalán nem értik a magyar családok, a magyar munkavállalók, a magyar társadalom legfontosabb megoldandó gondjait. Így ez a baloldal nem remélhet kiutat a jelenlegi helyzetéből.

Marad a gödörben, ahová került.

Vége annak a kényelmes komcsi helyzetnek, amikor kétszázezer szovjet katona állomásozott Magyarországon, magyarán a katonai megszállással biztosítva voltak a szavazatok és a hatalom birtoklása. Az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot 1991. június 19-én, azaz pontosan huszonhét éve. Ma demokrácia van és a politikai teljesítmény is számít. De számít a nemzethez való elkötelezettség, az emberekhez való viszony, az emberekért való politizálás. És amíg az Újhelyi István, Hegyi Gyula, Gurmai Zita és Göncz Kinga félék feljelentik hazánkat az Európai Unióban és mindent elkövetnek, hogy lejárassák Magyarországot, addig semmi reményük sincs a balliberális oldalnak, hogy magyar emberek megválasszák őket. Tóth Bertalanék sem mások.

Nem látnak a pályán, meg sem próbálják, hogy lássanak. Ugyanazt folytatják, mint szemellenzős elődeik. Nem értik a Fidesz Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) politikáját, nem értik a nemzeti építkezést, az MSZP új elnöke posztfasisztának nevezi a Fidesz világképét.

Beragadtak. Erről nincs mit mondani. Pitiáner egy csapat. El fog tűnni a politikai palettáról.

Ha csak nem Szanyi kapitány jóslata valósul meg. A magyarországi kommunisták 1918 óta híven követnek, azaz nevet, köpenyt váltanak, más ruhát öltenek: Kommunisták Magyarországi Pártja, Békepárt, Magyar Kommunista Párt, Magyar Dolgozók Pártja, Magyar Szocialista Munkáspárt, Magyar Szocialista Párt. Mi jöhet még ezután? Ezek az emberek csak ruhát váltanak, de ideológiát, szellemet, lelket soha sem.

Bármivé is változzanak, Tóth Bertalanék a szürkék csapata. Megmaradnak korrupt, nemzetietlen pártnak. Senkinek sem fognak kelleni.

Facebook hozzászólások

Ez is érdekes

S elővették a Nagy Decemberit…

Az adventi nagy forradalmi hevület nemcsak a karácsonyi ünnepek miatt múlt ki, anélkül is lassan …

11 hozzászólás

 1. A szerző bácsi lemaradt pár brossúrával. 2010 óta Orbán Viktor és vitéz csapata lopja a közpénzt. Nem lehet, hogy a halott MSZP rugdosása helyett inkább erről kellene értekezni?

 2. Döbbenetesen szar bejegyzés. Ezért fizet valaki?

 3. János Kovács ha olvassa, vágja be a cikk második felét is:

  “Félreértett szavak

  Lapunk megkeresésére Gál Kinga Fideszes EP-képviselő arról tájékoztatott, hogy Orbán Viktor szavait rosszul interpretálták, a beszédben nem pontosan ezek a szavak hangzottak el. A történtekkel kapcsolatban Gál nem kívánt részletesen nyilatkozni lapunknak, és a beszéd magyarázatára egy közleményt ígért, melyet csütörtökön az MTI-nek juttattak el.

  A nyilatkozatban a Fidesz európai parlamenti képviselői tiltakoztak a beszéd olyan értelmezése ellen, mely azt a látszatot kelti, hogy Orbán Viktor az európai pénzügyi támogatások megvonását kérte. A valóság az, hogy mind Orbán Viktor, mind a FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja ma is, mint ahogy az elmúlt két évben folyamatosan azért küzdött, hogy Magyarország minél nagyobb európai uniós fejlesztési támogatást kapjon, de kiállt az európai források átlátható és korrekt kezelésért is – áll a fideszes nyilatkozatban.

  A demokratikus európai gyakorlatba nem fér bele a támogatások pártalapú elosztása, ezért is tiltakoztunk a kormány miniszterének, Lamperth Mónikának korábban nyilvánosságra került, a demokratikus normáknak ellentmondó tervei ellen – közölték a Fidesz EP-képviselői.”

  • Kovács János

   Elgondolkodott már azon, hogy miért van az, hogy bármit mond a Fidesz azt mindig rosszul értelmezik, azon, hogy miért van az, hogy állandóan magyarázkodnak, hol a Szijjártó, hol a Kovács Zoltán kormányszóvívó, nagykövetek és nagykövet helyettesek, legutóbb Svédországban.
   Nem tartja furcsának, hogy azt halljuk mindig, hogy mindenki hülye, csak mi vagyunk a villamos.

 4. Kovács János

  “És amíg az Újhelyi István, Hegyi Gyula, Gurmai Zita és Göncz Kinga félék feljelentik hazánkat az Európai Unióban és mindent elkövetnek, hogy lejárassák Magyarországot, addig semmi reményük sincs a balliberális oldalnak, hogy magyar emberek megválasszák őket.”

  Bagoly mondja verébnek, nagyfejű.

  2003-ban Magyarország még nem volt az európai közösség tagja. A Fidesz viszont a Kereszténydemokrata Internacionálét (CDI) erősítette (ma sincs ez másképp), és 2003-ban a szervezet egy Magyarországot alaposan lehúzó nyilatkozatot fogadott el – márpedig az utóbbi hónapok óta köztudott, hogy aki a kormányt bírálja, az az országot és a népet tapossa. Szóval az említett nyilatkozat a jelenlegi kormánypárt javaslatára készült (ezt azért mindjárt a dokumentum elején rögzítette az internacionálé), cinikusabb megfogalmazás szerint pedig Orbán Viktor bemondása alapján szövegezték.

  Az akkori Magyar Hírlap felhívta a Kereszténydemokrata Internacionálé ügyvezető titkárát, aki annyit mondott, hogy vita nem volt, és nem vizsgálták az Orbán által előterjesztett határozattervezet valóságtartalmát, csak egyhangúlag megszavazták azt. Antonio Lopez Isturiz szerint ők megbíznak barátaikban, jelen esetben Orbánban, illetve a Fideszben, ezért nem kételkedtek abban, ami a határozat tervezetében állt.

  Orbán elzárná az uniós pénzeket

  2006. 10. 25. 18:09

  Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett.

 5. Mátyásnak köszönöm a korrekt választ —j.k.—-ostoba,rosszindulatú megjegyzéséhez !!!!
  Bár—“ezeknek ” teljesen más srófra jár az agyuk—ami van nekik….—–mert egy egyértelmű szöveget is képesek más értelmezésben a maguk
  / kedvező értelmezésben / számára “át”fordítani…..
  Egyszerűen máshogy szocializálódtak mint a tisztességes,hazáját szerető és azt soha el nem áruló jobboldali magyar ember !!!!

 6. Kóczos patkányka ! VISSZANYALT A FAGYI ? JELENTGETÜNK JELENTGETÜNK, ÉS MI TÖRTÉNIK ? MEG FOR DUL A SZÉL !?

 7. Pesztó Mihályné

  Mocskos komcsi mindenki, aki nem a Kisz-titkár Orbánra szavazott.

 8. Porszász L.

  Ezek a rusnya komenisták mindenütt ott vannak, ide is befészkelték magukat. Nem lehetne őket összegyűjteni egy táborban őket valahol, mondjuk Recsk környékén?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük